16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Bu da alışveriş turizmi

Black Friday’le, alışveriş çılgını Türkler ABD yolcusu...


Kasım ayının üçüncü haftası başlayan ve Amerikalılar’ın ‘Black Friday’ olarak adlandırdığı New York’taki indirim haftası Türkler’i de baştan çıkardı. Dizüstü bilgisayardan tekstil ürünlerine kadar akla gelebilecek her türlü üründe yüzde 90’u bulan indirim fırsatını kaçırmak istemeyenlerin alışveriş merkezlerinin önünde akşamdan kuyruğa girdiği bu çılgın alışveriş günleri için özel turlar organize edildi.

1 HAFTA SÜRÜYOR

Türkiye’deki Media Markt çılgınlığını görerek, bu trendi doğru okuyan ETS Tur, alışveriş çılgını Türkler’i ‘Black Friday’e yani bu işin mabedine götürmeye hazırlanıyor. ETS Tur Yurtdışı Operasyon Müdürü İbrahim Cenk Okumuş, İtalya ve Dubai destinasyonlarında sadece alışverişe için tur düzenlendiğini ancak Amerika’da Black Friday’e özel ilk turu kendilerinin organize ettiğini söyledi. Okumuş, şöyle devam etti: “Kasımın 3. haftasında Amerika’da bir indirim dönemi yaşanıyor. Bu zaman dilimine ‘Black Friday’ deniyor. En ünlü markaların çok hesaplı bir şekilde alınabildiği bu dönem tam Şükran Günü’nün ertesi gününde başlıyor ve bir hafta boyunca devam ediyor. Sadece New York’tan değil, Amerika’nın tüm eyaletlerinden bu dönem için alışveriş merkezlerine ziyaretçi akını oluyor. Bu potansiyeli İtalya, Fransa ve İngiltere de keşfetti. Onlar da Black Friday’e özel tur düzenliyor. Her türlü üründe yüzde 90’a varan indirimler yapılıyor. Herkes akşamdan alışveriş merkezleri önünde kuyruğa giriyor. İlk günde inanılmaz bir alışveriş furyası yaşanıyor. Ve devam eden 6 gün boyunca da bu indirimli alışveriş çılgınlığı devam ediyor.”

1249 euroya alışveriş turu

ETS Tur olarak organize ettikleri Black Friday turu için 20 Kasım’da Air France ile hareket edileceğini belirten Cenk Okumuş, “6 günlük bu seyahatin ücreti 1249 euro. Buna ayrıca New York şehir turu da dahil” dedi. Bir uçak dolusu alışverişseverin bu dönemde Amerika’ya gideceğini belirten Okumuş, şimdiden büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Black Friday kapsamında outlet merkezlerine de özel turlar düzenleyeceklerini belirten Okumuş, “Rehber de olacak” dedi.

akşam
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 10:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?