19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Bu sefer isim bizden gidiyor

İstanbul’da faaliyet gösteren butik otel Les Ottomans, franchise yoluyla ismini Fransa’nın Limoges kentindeki Beaupre Şatosu’na veriyor. Şato, 30 milyon Euro’luk yatırımla Les Ottomans International’a dönüşecek. Hotel Les Ottomans Genel Müdürü Ahu Aysal, “Hep yurtdışından otel zincirlerinin isimleri Türkiye’ye getirildi. Biz de Les Ottomans’ı Avrupa’ya taşıyoruz” dedi.

İSTANBUL Kuruçeşme’de Muhsinzade Mehmetpaşa Yalısı’nda faaliyet gösteren butik otel Hotel Les Ottomans, Fransız Beaupre Şatosu’na franchising yöntemiyle ismini veriyor. Şatonun bugünkü sahibi James Tseliki, 30 milyon Euro’luk yatırımla şatoyu Les Ottomans International’a dönüştürecek.
Anlaşmanın imza töreninde konuşan Hotel Les Ottomans Genel Müdürü Ahu Aysal, “Bugüne kadar hep yurtdışından otel zincirlerinin isimleri Türkiye’ye getirildi. Biz de Les Ottomans ismini ilk kez bir Türk olarak Avrupa’ya taşıyoruz. Hotel Les Ottomans International adıyla faaliyet gösterecek otel için 30 milyon Euro’luk yatırım yapılacak” dedi.

Başka teklif de aldık
Ahu Aysal, şatonun yeniden düzenlenmesinin üç yıl süreceğini ve şatoda isimlerinin bu tarihten sonra kullanılmaya başlayacağını belirterek, şunları söyledi: “Misafirperverliğimizle dünyada tanınırız. Benim de bu oteli yaparken hedefim Les Ottomans’ı dünyaya tanıtmaktı. Hotel Les Ottomans, İstanbul’da olduğu gibi Fransa’da da Osmanlı ve Türk estetiğini, misafirperverliğini ve hizmet anlayışını Avrupa’ya taşıyacak. Otel ismi için Dubai ve Mısır gibi ülkelerden teklifler de aldık. Bize yakışanını bulabilmek için bugüne kadar bekledik.”
Atalarım İstanbul’da yaşadı
Beaupre Şatosu’nun sahibi James Tseliki ise, atalarının İstanbul’da yaşadığını dile getirerek, şunları anlattı: “O zamanlar İstanbul ‘Constantinopolis’ olarak anılıyordu. İki ay önce bu otelde kaldım ve kendim için de böyle bir imkan yaratmayı düşündüm. Les Ottomans’dan Beaupre Şatosu’na franchise vermesini istedim. Bu tür mekanları herkese açmak lazım. En iyi kararın şatoyu bir otele çevirmek olduğu konusunda eşimle anlaştık. Benim otelcilik konusunda bilgim olmadığı için teklif götürdüm. Bu anlaşma bir uluslararası zincirin de başlangıcı olabilir.”

Şatonun özel havaalanı bulunacak

FRANSA’nın en az nüfusa sahip şehri Limoges’da yer alan Beaupre Şatosu, 30 milyon Euro’luk yatırımla Hotel Les Ottomans International oluyor. 110 odanın yer alacağı otel, bölgenin ilk 5 yıldızlı oteli olacak. 120 bin metrekare alan üzerinde yer alan şatonun dönüşümünün 18 ile 24 ay arasında tamamlanarak, 2012 yılında otel olarak faaliyete geçmesi hedefleniyor. Limoges kentinin yerel yönetimi de projeye destek vererek, 5 milyon dolara mal olacak altyapı, reklam, tanıtım gibi giderleri karşılayacak. Rusya, Orta Asya, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Türkiye’den ziyaretçi hedefleyen otelin kendine özel havaalanı da bulunacak. Buraya charter uçuşlar yapılacak.

Hayalinde Atatürk Orman Çiftliği var

TÜRKİYE’de yeni yatırımlarına da devam etmeyi planladıklarını söyleyen Ahu Aysal, “Bu oteli Ankara’ya da taşımak ve Ankara’ya gelen misafirlerin de Osmanlı kültürünü görmelerini istiyorum. Şu an için aklımızda bir yer yok ama Atatürk Orman Çiftliği’nin müsait olduğu belirtiliyor” dedi. Aysal, eski ABD Başkanı Bill Clinton’un 1 Kasım’da otellerinde kalacağını ve ziyaretinin de sadece seyahat amaçlı olacağını bildirdi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 18:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?