18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Burası Antalya değil!

Adı daha çok terör olaylarıyla anılan Tunceli'nin Munzur ve Pülümür vadilerindeki çay kenarında insanlar plaj keyfi yaşıyor.

Munzur ve Pülümür çayları kıyısındaki plajlar 41 derece sıcaklarda serinlemek isteyenler tarafından doluyor. Havaların ısınmasıyla beraber her yaştan vatandaş Munzur ve Pülümür kenarındaki plajlara akın etmeye başladı. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarıyla gündeme gelen Tunceli'de vatandaşlar yaşanan olumsuzluklara aldırmadan Pülümür ve Munzur çaylarında serinlemeye başladı. Yaz mevsiminde serinlemek amacıyla sık olarak kullanılan plaj alanlarından olan ve Tunceli merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan

Sinan ve 10 kilometre mesafedeki Marcik şu sıralar revaçta. Yurt dışından gelen gurbetçiler ve çeşitli illerden gelen Tuncelililer de pazar gününü Munzur ve Pülümür çayları kenarında dinlenerek geçirdi. Son dönemde yaşanan terör olaylarının basında abartıldığını dile getiren Tunceliler, ilde güvenlik sorunu ve korkulacak bir durumun olmadığını belirterek hemşerilerine 'tatili Tunceli'de geçirin' çağrısı yaptılar. 78 yaşında olan ve 47 yıldır Almanya'da çalışan Ali Ayboğa, her yıl tatilini memleketinde geçirdiğini, plaj olarak da Sinan plajını tercih ettiğini belirterek, "Hemşerilerimizi tatillerini burada geçirmelerini istiyorum. Burada hırsızlık, yolsuzluk yok. Plaj ve su çok güzel. Güvenlik güçlerinden veya herhangi bir kurumdan bize müdahale yok. Turistik otellerimiz ve güzel yemeklerimiz var" dedi.

İTALYA, İSPANYA VE FRANSA'DAN SONRA TUNCELİ

İtalya, İspanya ve Fransa'da tatil yaptığını, ancak ilk fırsatta tercihini memleketinden yana kullandığını dile getiren ve ailece Tunceli'de tatil yapan Ersin Çil ise, "Sıcak bir ortam olarak burayı beğendim. Su temiz ancak biraz soğuk" dedi ve hemşerilerinin tatillerini memleketinde geçirmeleri çağrısında bulundu.

Mimar Samet Becene, İstanbul'da yaşadığını, ancak tatil yeri olarak Tunceli'yi tercih ettiğini söyleyerek, "Doğa olarak eşi benzeri olmayan bir yer. Bu plaj gibi yedi plaj daha var ve tamamıyla doğal. Oldukça da dolu. Birçok kişi dışarıdan buranın tehlikeli bir yer olduğunu zannediyor. Oysa burada herhangi bir güvenlik sorunu yok. İnsanların gelip burayı görmeleri lazım. Baraj yapımı planlanıyor. Belki beş on yıl sonra bu doğa burada kalmayacak" şeklinde konuştu.

Tunceli gençliği ve halkı olarak barajlara karşı mücadele edeceklerini söyleyen üniversite öğrencisi Cemil Kılınç, "Dışarıdan ve basından da destek bekkliyoruz" diye konuştu.

Ankara'da yaşayan Ceyda Arasan ise, "Ankara'da böyle su yok. Havuzlar da böyle güzel değil" diyerek hemşerilerine bu güzelliklerin kıymetini bilerek bölgede baraj yapılmasına izin vermemelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?