22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Castro ölmeden Küba'yı görmek

Castro ölmeden Küba’yı görmek isteyenler, turları ikiye katladı...


Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun sağlığıyla ilgili art arda gelen ‘endişeli’ haberler Küba turlarını patlattı. “Castro ölmeden önce Küba’yı görelim” diyenler bavulunu toplamaya devam ederken, özellikle son 2-3 ayda Küba turlarında yaşanan yüzde 100’e varan artış tur şirketlerini sevindirdi.

YÜZDE 100’LÜK ARTIŞ

Küba’ya tur düzenleyen şirketlerin başında gelen ve Küba vizesi de veren Pronto Tour’un Genel Müdürü Ali Onaran, “Fidel Castro’nun sağlık durumuyla ilgili çıkan haberler arttıkça, Küba turlarına olan ilgi de arttı. Son 2-3 aydır çok büyük bir talep söz konusu” dedi. Bayram tatilinin kısa olmasına rağmen Küba satışlarının devam ettiğini vurgulayan Onaran, şöyle devam etti: “Küba turlarında geçen seneye göre yüzde 100’lük bir artış söz konusu. Sadece bayram tatili değil, ekim, kasım ve aralık ayı turları da şimdiden doldu. Ek kontenjanlar açmaya başladık. Küba’yı tercih edenler arasında 35-50 yaş grubu ve gelir düzeyi yüksek kesim ağırlıkta. Daha pahalı olması bu turların ister istemez belli bir gelir düzeyi tarafından tercih edilmesine neden oluyor.”

Hey Travel Yurtdışı Turlar Müdürü Ramela Avetyan ise Castro’nun ölümüyle Küba’nın ‘küçük Amerika’ya döneceği endişesinin turları tetikleyen en büyük faktör olduğunu vurguladı. Geçen yıl 400 kişiyi Küba’ya götürdüklerini anlatan Avetyan, bu yıl için yüzde 30’luk bir artış beklediklerini söyledi. Havana ve kumsallarıyla ünlü Varadero’nun yanı sıra Unesco’nun koruma altına aldığı Trinidad’ı da tur kapsamına dahil ettiklerini anlatan Avetyan, “Burası eski yerleşik Küba’nın orijinal olarak yaşandığı yer. O yüzden gidenler mutlaka burayı da görmek istiyor” dedi.

ETS Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Cenk Okumuş ise, “Castro ölmeden önce son sosyalist ülkeyi görelim diyenler sadece Türkler değil. Bu nedenle dünyanın dört bir tarafından Küba’ya çok büyük bir ilgi var” dedi.


Balayı çiftleri bile gidiyor

TRAVEL Club Genel Müdür Yardımcısı Alper Keskin Castro’nun sağlık durumuyla ilgili çıkan haberleri bazı tur acentelerinin kendi lehlerine kullandığına dikkat çekti. Küba turlarında geçtiğimiz yıla göre firma bazında yüzde 40’lık bir artış yaşandığını anlatan Keskin, “Artık sadece sol ideolojiye sahip olanlar değil, liberaller ve balayı çiftlerinin de Küba’yı tercih edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak esas patlamayı Kurban Bayramı’nda yaşayacağız” dedi.

Aylin LÖLE/akşam
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 11:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?