20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Cennetin kıyısı: Üçağız köyü

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Üçağız köyü, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlıyor.

Dünyaca ünlü Kekova Koyu'ndaki 2 bin 400 yıllık tarihe sahip Üçağız köyü, doğayla tarihin iç içe olduğu yerlerde tatil yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği tatil beldelerinden biri.

Antik Likya'da Theimussa olarak bilinen Üçağız'da, birinci derecede sit alanı olması nedeniyle kaya mezarları ve Likya lahitleri, begonvillerle süslü yöresel evlerle iç içe bulunuyor.

Üçağız, mavi yolculuğa çıkan Akdeniz tutkunlarının da en önemli bir uğrak yeri. Üçağız'dan ayrıca Batık Kent, Simena Antik Kenti ve Kekova'nın eşsiz koylarına günübirlik tekne turları da düzenleniyor.

Tatil için Üçağız'a gelmeyi tercih eden Nihan Dilek, Üçağız'da tarih, doğa ve denizin içiçe olduğunu söyledi. Köyü, "Cennet gibi bir yer" diye nitelendiren Dilek, herkesin Üçağız'ı görmesini istedi.

Üçağız'a yatla gelen Hollandalı Savcı Fronk Dona de, Türkiye'ye gelmeden önce arkadaşlarının Üçağız'ı görmesi tavsiyesinde bulunduklarını anlattı. Arkadaşlarının Üçağız için, "Orası tam bir cennet. Sakın gitmemezlik etme" dediklerini anlatan Dona, "Yatla geldim. Arkadaşlarım doğru söylemişler. Burası tam bir cennet. Beni büyüledi" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 14:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?