19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Çin'in otelcileri bu fuarda

Shanghay exponun yaklaşmasıyla Shanghay'da tüm sektörlerde hareketlilik var.

 

Üzerime vazife değil ama benim işimle de az buçuk alakalı olduğundan, Çin’in en büyük otel fuarlarından Hotelex fuarına davetli olarak katıldım. Sektör üzerine görüştüğümüz herkes bu yılki hareketlilikten söz ediyordu, işte Çin otelcilik sektörü.

Shanghay Expo sektörü ateşledi

Shanghay Expo’nun 70 milyon kişi ağırlayacak olması, 16. Asya oyunlarının yine Çin’de yapılacak olması sektörü hareketlendirmiş. Çin genelinde açılan yeni otellerin yanı sıra birçok otel, restoran, ve barlar restorasyon oluyor. Bir yıldır şantiye’ye dönen Shanghay’da birçok yol, köprü yapımı tamamlanmış durumda, yeni açılan metrolarla şehirde ulaşım daha da kolaylaştı. Şehirde 60 bin taksi bulunmasına rağmen 4 bin yeni taksi de expo nedeniyle faaliyete girdi. Eski polis arabalarının yerine yeni BMW polis arabaları da artık Shanghay sokaklarında vatandaşa hizmet veriyor.

Hotelex Shanghay fuarı

850 katılımcının olduğu 50 binden fazla sektör profesyonelinin ziyaret ettiği Hotelex Shanghai fuarında, otel ekipmanları, mutfak ekipmanları, tabak çanak, gıda, tekstil, güvenlik gibi otellerin ve restoranların ihtiyacı olan A’dan Z’ye tüm tedarik ürünlerini bulabileceği fuardı.

Türkler her yerde !

Hotelex Shanghay fuarı için Avustralya’dan gelmiş, 24 yıldır Avustralya’da yaşayan bir Türk girişimcimiz ile de tanışma fırsatı buldum. Avustralya’da otel ekipmanları ve gıda paketleri satan Salim bey ile de fuarı değerlendirme fırsatı buldum. Fuarda çok fazla firma bulduğunu söyleyen Salim bey, 4-5 yıldır Çin’de sektörüyle ilgili tüm fuarlara katıldığını, hemen hemen tüm sektörün bu fuarda toplandığını ve fuarın kendi açısından çok önemli geçtiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 16:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?