16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Coniler Marmaris'ta aşka geldi

MARMARİS’te turizm sezonunun kapanmasıyla sakin günler yaşayan esnaf ve barlar sokağında bulunan eğlence yerleri Amerikan donanmasına ait USS Bataan (LHD 5) ve USS Sullivan (DDG) isimli iki askeri geminin ziyareti nedeniyle hareketlendi.

İki gemide bulunan toplam 3 bin 300 askeri personelin çarşıya inmesini bekleyen esnaf dükkanları açtı. Akşam saatlerinde gemiden inen askerler kendilerini barlar sokağına attı. Bolbol alkol tüketen askerler dans edip eğlendi. Alışveriş yaptı.

Irak’ta görev almadan önce Marmaris’e dört günlük liman ziyareti yapan USS Bataan ve USS Sullivan isimli iki savaş gemisi Marmaris’e callılık getirdi. USS Bataan isimli geminin Marmaris Limanı'na yanaşmasını meraklı bakışlarla izleyen esnaf gemi limana demirledikten sonra dükkanlarında hazırlıklarını tamamlayarak askerlerin şehre inmesini bekledi. Yaz sezonunun bitmesinin ardından kapattıkları dükkanlarını açan birçok esnaf askerleri beklemeye başladı.

Barlar sokağında bulunan bir çok bar ve disko kapılarına Türk ve Amerika bayrakları astı. Barlar sokağında herhangi olumsuz bir duruma müdahale etmek amacıyla Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen takviye polis ekipleri sıkı güvenlik önlemi aldı. Dükkanları sadece Amerikan askeri için açan esnaf kış ortasında gelen askerlerin yapacakları harcamalardan umutlu olduklarını söyledi.

USS Bataan isimli savaş gemisinin limana yanaşmasından yaklaşık iki saat sonra askerlerin şehre inmesiyle bir anda çarşı içi ve barlar sokağı hareketlendi. Birçok bar daha çok müşteri çekebilmek için özel danscı kızlara şov yaptırdı. Gemiden inen Amerikan askerleri öncelikle ATM makinelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturup para çekerken, çarşıya ve barlara akın etti. Uzun süredir denizde olan askerler barlar sokağında bulunan bir bardan çıkıp diğerine girdi. Su gibi alkol tüketen askerler doyasıya eğlendi. Alışveriş de yapan askerler esnafın yüzünü güldürdü.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 06:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?