22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Dalyan'da sürat teknesi kullanımı yasak

Muğla Valisi Temel Koçaklar, Dalyan kanalı ve Köyceğiz Gölü'nde sürat teknesi kullanımının yasaklandığını belirterek, “Tekne trafiğinin turizmi olumsuz etkilememesi için, alınan kararların uygulanması hayati önem arz ediyor” dedi.

Vali Koçaklar, yaptığı açıklamada, her yıl turizm sezonu öncesinde bir dizi tedbir aldıklarını belirterek, İl Turizm Koordinasyon Toplantısı'nda yeni sezon hazırlıklarının değerlendirileceğini ve alınması gereken tedbirlerin görüşüleceğini söyledi.

Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalları İdare Kurulunun kendisinin başkanlığında toplandığını ifade eden Koçaklar, şöyle konuştu:

“Bu toplantıda bölgedeki tekne trafiği ve uyulması gereken kurallar ele alındı. Toplantıya katılanlar, Dalyan kanalı ve Köyceğiz Gölü'nde sürat teknesi kullanımının yasaklanması kararı aldı. Köyceğiz Gölü ve Dalyan kanalının Muğla turizminde önemli bir yeri var. Bu bölgelerdeki tekne trafiğinin turizmi olumsuz etkilememesi için, alınan kararların uygulanması hayati önem arz ediyor.”

“HİÇ KAZA YAŞANMADI”

Muğla'nın mavi bayrak taşıma özelliğine sahip kıyılarından yararlanmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin huzur içinde tatil yapmasına büyük önem verdiklerini belirten Vali Koçaklar, şunları söyledi:

“Bölgede tatil yapan turistlerin kıyılara çok yakın seyreden deniz vasıta ve sürat motorlarından tedirgin ve şikayetçi oldukları yönünde bize ulaşan şikayetler doğrultusunda geçen yıl bir genelge yayınlayarak bu konuda tedbir alınmasını istedim. Tedbirler sayesinde sürat teknesi veya jet ski kazası yaşanmadı.

Açık plajların bulunduğu mahaller ile halkın denizden yararlandığı diğer yerlerde belirlenen emniyet şamandıraları içerisinden veya 200 metrelik kıyı deniz mesafesinde, sürat motorları ve jet skiler başta olmak üzere benzer deniz vasıtaları ile yarış yapılması veya süratli seyredilmesi, insanların can ve mal güvenliği bakımından önemli tehlikeler yaratıyor. Bu konuda yeni sezon öncesinde kaymakamların tedbir alması istendi.”


a.a
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 12:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?