20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Devler liginde 17 Türk oteli

Dünyanın en büyük tur operatörleri arasında yer alan TUI’nin müşteri memnuniyeti esasına dayalı olarak dünyada seçtiği en iyi 100 otelin 17’si Türkiye’de. Bu otellerin 15’i de Antalya’da yer alıyor.

DÜNYANIN en büyük tur operatörleri arasında yer alan TUI’nin Türkiye Ürün ve Kontratlar Müdürü Melih Yetiş, TUI’nin müşteri memnuniyeti esasına dayalı dünyada seçtiği en iyi 100 otelin 17’sinin Türkiye’de bulunduğunu bildirdi. Melih Yetiş, TUI’nin dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan onbinlerce otele gönderdiği müşterileri arasında her yıl memnuniyet anketi düzenlediğini ve bunun sonucunda dünyanın en iyi 100 otelinin belirlendiğini hatırlattı.

En iyiler Antalya’da


TUI müşterilerinin 2008 yılında belirlediği dünyanın en iyi 100 oteli arasında 17 Türk oteli bulunduğuna dikkati çeken Yetiş, bu otellerden ikisinin Ege Bölgesi’nde, 15’inin Antalya’da yer aldığını kaydetti. Ankete bakıldığında Antalya’nın, dünyanın en iyi otellerini barındırdığının ortaya çıktığını ifade eden Yetiş, şöyle konuştu: "En iyi 100 otel arasında Kanarya Adaları’nda 13, Portekiz’de 13, Yunanistan’da 11 otel bulunurken, sadece Antalya’da 15 otel bulunuyor. Ege’de 2 otel var. Almanya’da 6, Avusturya’da 4, İsviçre’de 2, Balear Adaları’nda 6, Mısır’da 8, Tunus’ta 3, İtalya’da 1, Bulgaristan’da 4, Meksika’da 3, İspanya’da 2, Endenozya’da 1, Sri Lanka’da 1, Maldiv Adaları’nda 2 iyi otel bulunuyor. Sonuçlara bakıldığında en iyi otellerin Antalya’da bulunduğu görülebiliyor."

Tatil seçimini etkiliyor


Melih Yetiş, müşteri anketlerinin gelecek yılki tatil seçiminde çok etkili olduğuna da değinerek şunları söyledi: "Müşteri anketlerine göre en iyi seçilen oteller bir sonraki yıl ilgi odağı oluyor. Bu oteller aynı kaliteyi tutturdukları takdirde bir sonraki yıl da en iyi 100 otel arasına girebiliyorlar. En iyi otellerin 15’inin Antalya’da bulunması, Antalya’nın destinasyon olarak en iyilerin başında geldiği görülür. En iyi oteller tur operatörlerinin Türkiye’ye daha olumlu bakmasına katkı sağlıyor."

TUI’nin en iyi listesine giren 17 Türk oteli


Amara Beach Resort

Barut Clup Hotel Hemera

Barut Hotel Lara Resort Spa & Suites

Cornellia De Luxe Resort

Gloria Serenity Resort

Hotel Delpin Delux Palace

Hotel Delphin Palace

Hotel Melas Resort

Hotel Papillon Ayscha

Hotel Papilyon Zeugma

Hotel Yetkin

Magic Life Kemer Imperial

Robinson Club Çamyuva

Robinson Club Nobilis

Robinson Club Pamfilya

İberotel Sarıgerme Park

Hotel Marmaris Park.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 15:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?