22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

DiaSA havaalanında yok

Pahalıcılık, DiaSA'ya pahalıya patladı


DiaSA, Atatürk Havalimanı'nda açtığı anlaşmalı süpermarkette pahalı ürün satınca mağazasından oldu.

Sözleşme maddelerine aykırı davranıldığı gerekçesiyle şirketin sözleşmesi yenilenmedi. Havalimanında 1 Aralık'tan itibaren DiaSA yerine, Airport Market hizmet verecek.

'En ucuz alış veriş' sloganıyla hizmet veren DiaSA, Atatürk Havalimanı'nda açtığı mağazasından umduğunu bulamadı. Can Gıda İhtiyaç Maddeleri şirketiyle anlaşarak Havalimanı Metro katında 580 metrekarelik alana süpermarket açan DiaSA, bazı ürünleri diğer mağazalara göre pahalıya satınca şirketle arası açıldı. Can Gıda yetkililerinin, pahalı satış nedeniyle ürünlerini başka firmalardan sağlamaya çalışması ise iki şirketi mahkemelik etti.

Can Gıda, DiaSA ile 31 Kasım 2007'de biten sözleşmesini yenilememe kararı alırken, 1 Aralık'tan itibaren Airport Market adıyla faaliyetini sürdürmek için harekete geçti.

DiaSA yetkilileri, zaman zaman bazı marketlere verilen ürünlerde fiyat farkı bulunduğunu ve bu hatanın büyütülmemesi gerektiğini söyledi. "Bayimiz hakkında kötü beyanda bulunmak istemiyoruz." diyen yetkililer, uyarılara rağmen satılmaması gereken ürünler yüzünden Can Gıda hakkında yasal işlem başlattıklarını söyledi.

Yetkililer, havalimanlarında süpermarket açılması yönünde bir düşünceleri olmadığına dikkat çekerek, dışarıdaki bayi sayısını yıl sonuna kadar 96'dan 100'e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Can Gıda yetkilileri de, DiaSA ile ciddi sorunlar yaşadıklarından dolayı sözleşmeyi yenilemediklerini ifade ederek, ürünlerin Airport Market'te de ucuza satılmaya devam edeceğini söyledi.

Günde yaklaşık 50 bin yolcuya hizmet veren Atatürk Havalimanı, faaliyet gösteren kuruluşları, tüketilen gıda ve temizlik malzemeleri ile İstanbul'un 33. ilçesi olarak da anılıyor. Havalimanında, eczane, banka, kuaför, araba kiralama ofisleri, PTT, çiçekçi, masaj salonu, gazete bayii, kitapçı, fotoğrafçı, restoran, bar, kafeterya, lostra salonu, döviz büroları, sağlık merkezi, hediyelik eşya mağazaları, giyim mağazaları ve 7 bin aracın giriş-çıkış yaptığı büyük otopark bulunuyor.

Havalimanında ayrıca yaklaşık 3 bine yakın emniyet ve özel güvenlik personeli görev yapıyor. 1999 sonunda İstanbul'da ilk mağazalarını açmaya başlayan Dia, 2000 yılında ülkenin en büyük ticari gruplarından Sabancı Holding ile ortaklığa giderek DiaSA ismini aldı. DiaSA 2006'da Endi'yi satın alarak 47 Endi mağazasını da bünyesine eklemişti.

Mustafa Gün/zaman
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 20:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?