19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Diyadin Kaplıcaları ilgi bekliyor

Ağrı Diyadin ilçesinde 1.925 rakım yükseklikte 78 derece sıcaklıktaki suyun travertenler oluşturduğu termal kaynağın bulunduğu alanın turizme kazandırılması için yatırımcıların bölgeye ilgi göstermesi bekleniyor.

İlçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan, doğal sıcaklığı 78 dereceyi bulan ve mineralli su niteliğinde olan Diyadin kaplıcaları termomineral sular grubunda yer alıyor.

Eklem ve romatizmal rahatsızlıklar, cilt ve iç hastalıklara iyi geldiği belirlenen su kaynağının bulunduğu alanda belediye ve özel birkaç küçük işletme faaliyet gösteriyor.

Traverten oluşturduğu için Pamukkale'yi andıran, birçok hastalığa da şifa kaynağı olan kaplıcalara yapılacak tesislerle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek hedefleniyor.

Diyadin Kaymakamı Serdar Arslantaş, yaptığı açıklamada, Diyadin kaplıcalarının termal su bakımından son derece zengin minerallere sahip olduğunu söyledi.

İlçedeki kaplıcaların ülkenin sıcaklık derecesi en yüksek olan termal suyuna sahip olduğunu anlatan Arslantaş, bu kaplıcanın sunduğu kaynak ve imkânlarla eşsiz bir yatırım fırsatı olduğunu ifade etti.

Arslantaş, 78 derece sıcaklıktaki termal suyun insan sağlığına yararlarının yapılan araştırmalarla belirlendiğine işaret ederek, ''İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden edinmiş olduğumuz raporlarda bizim sahip olduğumuz suların eklem rahatsızlıklarına, romatizmal rahatsızlıklar, cilt hastalıklarına iyi geldiği belirtilmektedir. Yine aynı raporda iç hastalıklarına da belli bir seviyede içildiği takdirde iyi geldiği görülmektedir.'' dedi. 

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı 16:57:29
Güncelleme :5 Şubat 2013 Salı 16:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?