18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Doğalgaz faturası fiyatına tatil

Kriz nedeniyle oteller fiyatları indirdi. Akdeniz emekliler için tatil cennetine dönüştü. Faturalardan bunalan emekli hem tatil hem tasarruf yapıyor.

Yüksek faturalardan bunalan emekliler kış aylarında düşen otel fiyatlarını fırsata çevirip sıcak tatil bölgelerine kaçıyorlar. Yıllardır tatil emekliler için lüks halini almıştı. Geçim derdi, borçlar peşlerini bırakmıyordu. Ancak kriz emekliler için fırsata dönüştü. Krizden etkilenen turizm sektörü konaklama fiyatlarını aşağı çekince emeklilere tatil olanağı doğdu.

Son dönemde sürekli zamlarla kabaran doğalgaz ve elektrik faturalarından iyice bunalan emekliler tatile giderek faturalardan kurtuluyorlar. Akdeniz bölgesinde 30 ile 50 TL arası pansiyon ve otel bulmak kolaylaştı. Bunu gören emekliler doğalgaz, elektrik, su ve ev giderlerini hesaplayarak çıkan sonuca göre kendilerine 15 günlük konaklama yeri bulabiliyorlar.

Ortalama olarak 15 günlük doğalgaz, elektrik, su, telefon, yemek masrafları 350 ile 400 TL arasında değişiyor. Antalya’daki butik oteller de günlük 31 TL’den başlayan fiyatlarla konaklamak mümkün. Üstelik bütün odalarda klima, televizyon, telefon, banyo ve fön makinesi de mevcut.

Bunu fırsat bilen emekliler hem tatillerini yaparak stres atıyorlar hem de emekli aylıklarından tasarruf sağlayarak rahat bir ay geçiriyorlar.

Habertürk
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 10:52:33
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 10:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?