22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Domatese doyuran festival

Aydın'ın Dalama beldesinde düzenlenen domates festivalinin bu yıl 4.'sü gerçekleştirildi. Festivale katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve beraberindeki protokol üyeleri tören sırasında domateslerin organik domates olduğunu ve hormonlu olmadıklarını göstermek için domates yedi.

Dalama Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle Bakan Koç'un yanı sıra Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, AK Parti Aydın milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaşla katıldı. Dalama beldesi meydanında İncirliova Alperenler Mehter Takımı tarafından karşılanan Bakan Koç, festivale katılan üreteci, esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı. Daha sonra törenin yapılacağı alana gelen Koç, halka hitap etti.

Geçen 4.5 yıllık iktidarları döneminde Türkiye'nin her bakımdan geliştiğine dikkat çeken Bakan Koç konuşmasında, değişmenin her zaman gerekli olduğunu ancak değişimin hızının daha önemli olduğunu söyledi. "2 ileri 1 geride ilerlemedir" diyen Koç, hükümetlerinin asla bunu Türk halkına layık görmediğini ifade etti. 2002 yılından itibaren 3'er aylık dönemler kapsamında ülkede önemli kalkınma hamlelerinin yapıldığını belirten Koç, "Yaptığımız bu hamleler vatandaşlarımız tarafından kabul gördü. Köylerimize, beldelerimize ve şehirlerimize yapılan hizmetler yeni bir Türkiye'nin doğuşunu müjdeledi. Bizim bu çalışmalarımız bazıları tarafından tasnif edilmek istendi. Siz tasnif etmek isteyenleri tasnif dışı bırakmasını iyi biliyorsunuz. Biz çalışmalarımız sırasında kimseye küfür etmedik, kimseye haksızlık etmedik. Yapabileceğimiz kadarını yaptık, yapabildiğimiz kadarıyla iftihar ettik. Ama hiç övünmedik. Çünkü büyüklenmek adamı çukura götürür. Son iki ayda kimlerin çukura gömüldüğünü gördünüz" dedi.

Bölgede üretilen ürünlerin daha fazla değer kazanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıklayan Bakan Koç, üreticilerden ürünlerin değerini artırmak için daha çok emek harcamalarını istedi. Kadın, genç ve erkek kesimlerin güç birliği yaparak emekleri birleştirmelerinin önemli olduğunu savunan Bakan Koç, geçen 4.5 yıllık süreç içerisinde üreticilerin alın terinin karşılığını alması için mücadele ettiklerini kaydetti. Bu gayretleri içerisinde vatandaşların sürekli olara kendilerini desteklediğini dile getiren Bakan Koç, bir bakan olarak değil bir vatandaş olarak halkla bir araya geldiğini kaydetti. Ayrıca Bakan Koç, Dalamalı üreticilere ADÜ Ziraat Fakültesi ve belediye işbirliğiyle 2 ay içerisinde beldede zeytincilik çalışmalarının başlayacağını müjdeledi.

Törende yapılan konuşmaların ardından Bakan Koç, festival kapsamında düzenlenen En Güzel Domatesli Yemek Yarışması'nda dereceye giren Serap Ersoy, Gülay Güngör ve Feride Ersoy isimli bayanlara ödüllerini verdi. Gene festival kapsamında düzenlenen En İyi Tarla Domatesi Yetiştirme Yarışması'nda dereceye giren Yavuz Ünal, Ali Kazankeşki ve Özkan Arda isimli üreticilere ödülleri Vali Malay ve Milletvekili Ertürk tarafından verildi. Festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren üreticilere Tarım Kredi Kooperatifi ve değişik firmalar kupa, madalya, cumhuriyet altını, gübre ve değişik hediyeler verildi.

Festivalin açılış törenin ardından beldede yetişen domateslerden eline alan Bakan Koç ve beraberindeki protokol üyeleri domates yiyerek, domateslerin hormonlu olmadıklarını gösterdi. Bakan Koç, domateslerden basın mensuplarına da ikram ederken, Aydın Valisi Mustafa Malay, kucağına aldığı minik bir kız çocuğunu kendi elleriyle domates yedirdi.


iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 18:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?