16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Dünya Turizm Fuarı

Türk turizmi ve ekonomisinin kalbi peşpeşe düzenlenecek üç önemli etkinlikle gelecek hafta Londra'da atacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dünya turizm devlerinin buluşacağı Dünya Turizm Fuarı'nın açılışına katılmak üzere Pazar günü Londra'ya gelecek. Günay, 2008 turizm sezonunun başlatacak olan fuara katılan seyahat acentaları ve tur operatörleri ile biraraya gelerek Türkiye turizmini anlatıp, "Türkiye'yi pazarlayın" çağrısı yapacak.

Londra, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın iki hafta önce 250 İngiliz yatırımcının katılımı ile gerçekleştirdiği lansmanın ardından 15 Kasım'da bu defa Türk-İngiliz İş Konseyi'nin düzenleyeceği "Banking on Turkey" konferansına ev sahipliği yapacak.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Bakan olarak Londra'da katılacağı finans zirvesinde, bu defa Türk ekonomisini anlatacak ve yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet edecek. Şimşek, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-İngiliz İş Konseyi'nin düzenleyeceği 'Türkiye'de Sermaye Piyasaları ve Yatırım Konferansı'nda "Sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı sağlamak için Türkiye'nin yaptığı çalışmaları" anlatacak.

EKONOMİNİN KURMAYLARI KATILACAK

Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Metin Mansur'un Türkiye'deki mevcut ekonomik durum ve son gelişmeleri içeren sunumunun yanısıra, AK Parti Milletvekili Şaban Dişli, Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı, Türkiye Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti ve IFC Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat, "Türkiye'deki politik ve ekonomik perspektifler ve yatırım ortamı" ve "Türkiye'de hızla gelişen bankacılık sektörüne genel bakışı" ortaya konacak.

TÜRK-İNGİLİZ TİCARET ODASI'NDA KONFERANS

Londra'da Türkiye ekonomisinin masaya yatırılacağı bir başka etkinlik ise aynı günlerde Türk - İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilecek.

TBCCI Londra merkezinde düzenlenecek konferansa, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek konuşmacı olarak katılacak ve Oda üyesi işadamlarına Türkiye'deki son gelişmeleri anlatacak.

cha/basından
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 16:30:03
Güncelleme :12 Kasım 2007 Pazartesi 16:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?