22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Dünyada yedinciyiz

"Türkiye, günümüzde ortalama yüzde 10 büyüyerek dünyanın 7. turizm ülkesi olmuştur"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlık olarak önümüzdeki yıllarda dünya turizminde lider ülkeler arasına girmek üzere yeni ve şeffaf yöntemler geliştirdiklerini bildirdi.

Günay, ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen turizmin farklı kültürleri yakınlaştırması itibarıyla bugün küresel olarak en fazla ihtiyaç duyulan barış ve huzur ortamına hizmet ettiğini ifade etti.

TÜRKİYE DÜNYANIN 7. TURİZM ÜLKESİ

Uygarlıkların uğrak yeri ve bir kültür mozaiği olan Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle dünyada farklı ve haklı bir yere sahip olduğuna işaret eden Günay, şunları kaydetti:

''Ülkemizin bu özelliklerini, tüm dünyaya gerektiği gibi tanıtarak Türkiye'yi dünya çapında bir marka haline getirmek üzere büyük bir duyarlılıkla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Dünyadaki kriz ortamına rağmen, turizmdeki büyüme hızını istikrarla sürdüren ülkemiz, günümüzde dünyanın ilk 10 turizm ülkesi arasında yer almaktadır. Kültürel ve sanatsal yaşamını turizme kazandıran ülkemiz günümüzde ortalama yüzde 10 büyüyerek dünyanın 7. turizm ülkesi olmuştur. 2002 yılından günümüze 4-5 yıldızlı otel sayımız ortalama yüzde 132 artarken, ülkemiz mavi bayraklı plaj sıralamasında ise dünyanın 4. ülkesi konumuna
yerleşmiştir.''

Bakanlık olarak önümüzdeki yıllarda dünya turizminde lider ülkeler arasında girmek üzere yeni ve şeffaf yöntemler geliştirdiklerini vurgulayan Günay, turizm ile ilgili tüm bileşenleri sürece dahil ettiklerini ve oluşturdukları tanıtım stratejisinde PR çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Dünya turizminde söz sahibi ülkelerin kültürü ve altyapısıyla öne çıktığının bilinciyle tarihi ve doğal güzelliklere ve kültürel varlıklara dönem ayrımı yapmaksızın sahip çıktıklarını ve altyapı ile kültürel değerlere büyük bir önem verdiklerini ifade eden Günay , şöyle devam etti:

''Bu düşüncelerle yurt genelinde her yıl coşkuyla kutladığımız ve bu yıl açılışını Şanlıurfa'da yapacağımız Turizm Haftası'nı kutluyor, ülkemizde turizme emek veren tüm paydaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 

AA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 15:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?