30
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Düzce Yedigöller için atakta

Türkiye'nin doğa cenneti konumundaki eşi benzeri bulunmayan Yedigöller Milli Parkı'nın dünya turizmine açılması konusunda önemli çalışmalar yapılması planlanıyor.


Düzce Valiliği tarafından bazı daire müdürleri ve basın mensuplarıyla birlikte Yedigöller bölgesine tanıtım gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında Yedigöller Parkı'ndaki doğal göller ve piknik alanları gezildi, 1300 metre yükseklikteki Kapankaya zirvesine çıkıldı.


1969 yılında turizme açılan yaklaşık 2 bin hektar genişliğindeki Yedigöller Milli Parkı'nda gezi alanları, 7 ayrı büyüklükte doğal göller, şelaleler bulunuyor. İnanılmaz bir doğa manzarasına sahip olan Yedigöller Parkı'nda geyik, karaca ve sülün gibi birçok türden hayvan doğal ortamlarında yaşıyor.
Düzce Valisi Bülent Kılınç, gezi sonrası yaptığı değerlendirmede, Yedigöller Milli Parkı'na Düzce üzerinden yerli ve yabancı turist çekebilmek için çalışma başlatacaklarını söyledi.


Düzce'den Yığılca ilçesi istikametindeki güzergahtan yaklaşık 2 saatte Yedigöllere gidilebildiğini vurgulayan Vali Kılınç, "Bizim amacımız çevreye zararlı olmayan turizmi geliştirmektir. Düzce sahip olduğu doğal çevreyle, kültürel yapısıyla gerçekten önemli bir turizm potansiyelini bünyesinde barındırmaktadır" dedi.
Düzce'nin çevresinde Abant ve Yedigöller gibi iki önemli doğa turizm merkezi bulunduğunu anlatan Kılınç, şöyle devam etti:


"Bu potansiyeli hareket geçirmek için çok büyük yatırımlara gerek yok. Köy evlerini pansiyon haline getirebiliriz. Safari turları düzenleyebiliriz. İnsanları bilinçlendirebiliriz. Misafirperverliğimizi göstererek ve iyi bir tanıtımla bunu yapabiliriz. Öncelikle Yedigöller'e Düzce ve Yığılca üzerinden de ulaşılabileceğini gösteren gerek yurtiçi, gerekse yurt dışına tanıtım yapacağız."
Vali Kılınç, doğa turizmi yanı sıra Cumayeri'nden geçen Melen çayı üzerinde rafting ve Akçakoca'da deniz turizmi ile Kardüz yaylasında kış turizmini de canlandırmayı düşündüklerini aktardı.


Kılınç, "Tanıtım konusunda önemli eksiklikler var. Özellikle turizm konusunda yayın yapan medyanın isimlerini bölgemize davet edeceğiz. Bu yöntemle bölgemizin tanıtımını etkinleştireceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 16:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?