16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Edremit'de termal keyfi

Zeytin yağı ve temiz havasıyla meşhur Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yerli ve yabancı tursitler kışın termal havuzun keyfini çıkarıyor. 

Bostancı bölgesinin termal turizm bölgesi ilan edilmesinden sonra oksijen bakımından İsviçre Alpleri'nden sonra ikinci sırada olan Edremit, tabii güzellikleri, şifalı kaplıcaları ve plajlarıyla da turizmcilerin iştahını kabartmaya başladı. Entur Edremit Kaplıcaları, şifalı sularının yanı sıra güler yüzlü hizmet anlayışıyla bölge turizmine büyük destek sağlıyor. Günü birlik hizmetin yanı sıra 15 günlük devreler halinde devre mülk sistemiyle pazarlanarak hizmet veren kaplıca tesisinde kür merkezi, fizik tedavi merkezi, aletli jimnastik salonu, çocuk oyun alanları ve kapalı yüzme havuzu, konferans salonu, kafe, kafeterya, restoran bulunuyor. 

Balıkesir'in Havran İlçesi'ne bağlı Çamdibi Köyü'nde muhtarlığın işlettiği kaplıca da ilgi görüyor. Aynı bölgede 66 odalı Adramis Termal Otel de hizmet veriyor. Kaplıca sularının bağırsak tembellikleri, safra kesesi ve pankreas bezi salgılarının düzensizliği, romatizmal hastalıklar, damar hastalıkları ve esansiyel tansiyon yüksekliği, yaralanma ve ameliyat sonrası eklem ve adale fonksiyonlarının geri kazandırılması, sebebi farklı ve kısmi ve tam felçler, siyatik, kol ve boyun ağrılarına sebep olan sinir baskılarına iyi geldiği ifade ediliyor. Edremit'e 8 kilometre mesafede bulunan Güre Beldesi'nde belediye tarafından işletilen kaplıcalar ise kış boyu doluluğuyla dikkat çekiyor. 

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, yılın 12 ayında tatil imkanı sağlayan Edremit'te son olarak Bostancı bölgesinin termal turizm bölgesi ilan edildiğini, ilçenin adını kaplıcalarıyla da duyurmaya başlamasının sevindirici olduğunu kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 13:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif güney IP: 46.104.116.xxx Tarih : 11.03.2012 17:38:55

 edremit entur kaplıcalarının havuzları aşırı derecede kirli tek kelimeyle. rezalet yetkiliye havuzun cok kirli oldugunu belirtiğimizde yapılan acıklama,'' havuzun gider kapagını kaldırmıstık ordan geliyordur'' cevabı geldi.calısan insanlarda hiçbir güleryüz yok,yönlendirme yok.jakuzili özel banyolarda havalandırma yok banyodan snra giyinmek cok zorr..bunu herkesle paylaşıcam sizin bu rezaletiniizi herkese anlatıcam.hiçkimsenin hoşnut kalıcağını düşünmüyorum....