25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

EMITT kapılarını açıyor

Erken rezervasyonun değeri son krizde daha çok ortaya çıktı. Yurtdışından 50 ülke, yurtiçinden ise 100’ün üzerinde il ve beldeyi ağırlayan EMITT Fuarı, yüzde 50 indirimli erken rezervasyon fırsatlarıyla 11 Şubat’ta kapılarını açacak.

14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde 11 Şubat’ta başlayacak. 14 Şubat’a kadar açık olacak fuar bu yıl da 50 ülkeyi, 100’ün üzerinde il ve beldeyi ağırlıyor.

Dünyanın en önemli 10 turizm etkinliğinden biri olarak kabul edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 14’üncü kez kapılarını açarken geçen yıl başlatılan konuk ülke uygulaması kapsamında EMITT Fuarı bu kez Mısır’ı ağırlayacak. Cezayir, Japonya, Tanzanya, Tataristan ve Bosna Hersek gibi ülkeler ilk defa fuara katılırken, konuk ülke Mısır bu etkinlik aracılığıyla bir turizm destinasyonu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor. Yunanistan’ın da Türkiye’de özel bir tanıtım atağına geçtiği ve daha çok Türk turist beklediği dikkati çekiyor.

Şarköy’de sörf imkanı

EMITT 2010 Fuarı, Türkiye çapındaki il ve beldeler için de büyük önem taşıyor ve fuara bu yıl 100’den fazla katılım sağlanıyor. Batı Karadeniz’deki beldeler Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) nezdinde fuardaki yerini alırken Samsun, Ayvalık, Burhaniye, Çorum, Adıyaman, Edirne, Elazığ, Balıkesir, Gümüşhane, İzmir, Kars, Kaymaklı, Kemah, Konya, Mardin, Sinop, Ordu, Van, Şanlıurfa ve Mardin gibi il ve beldeler de EMITT Fuarı aracılığıyla isimlerini uluslararası arenada daha da bilinir kılmayı amaçlıyor.

Ekin Fuar A.Ş. tarafından TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) ve TYD (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği) işbirliğiyle düzenlenen EMITT Fuarı’nda yüzde 50’ye varan indirimlerle çok daha hesaplı erken rezervasyon imkanı da sağlanacak.

Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, EMITT Fuarı hakkındaki görüşlerini aktarırken, “Buranın özelliği ziyaretçilerin, karşısına çıkan bol seçenekle ufuklarının açılması. Pek çok ziyaretçi Şarköy’de sörf yapıldığını bilmiyor. Sörf denince akla ilk ve tek Çeşme Alaçatı geliyor. Oysa İstanbul’un hemen dibinde sadece 200 kilometre uzakta Şarköy sörf severlere aynı imkanları, bol rüzgarı vaad ediyor. Şarköy gibi pek çok belde turizmde öne çıkan kozlarını bu fuarda profesyonellere ve tatilcilere tanıtma imkanı buluyorlar” diyor.

Bol rüzgar var

Türkiye’de sörf denince akla ilk Çeşme Alaçatı da gelse Şarköy de bol rüzgarıyla sörf için iyi bir alternatif.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 15:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?