30
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

En büyük yolcu gemisi

315 M. Uzunluğundaki Dünyanın En Büyük Yolcu Gemisi Denize İndirildi. 3 Bin Yolcu Taşıyacak Gemiden 2012 Yılına Kadar 4 Tane Daha Yapılacak.

DÜNYANIN en büyük yolcu gemisi 315 metre uzunluğundaki ’Celebrity Solstice’, Almanya’da denize indirildi. Amerikan Solstice firmasının yaptırdığı gemi ilk seferini Danimarka’ya yapacak. Dev gemi Almanya’nın Papenburg Kenti’ndeki Meyer tersanesinde yapıldıktan sonra önceki gün denize indirilirken rıhtımdaki her şey cüce gibi kaldı, izleyen ve el sallayan binlerce insan karıncalar gibi görünüyordu.

Üst güvertesi çimenlik


Ticari seferlerine kasım ayında başlayacak ve yaklaşık 3 bin yolcu taşıyacak olan geminin aynısından 2012 yılına kadar 4 tane daha yapılacak. Gemi tersanenin çıkış kapısından Kuzey Denizi’ne açılırken güçlükle sığdı ancak iki römorkörün başarılı yardımlarıyla sıkışmadan denize çıkarılabildi. Bu aynı zamanda en üst güvertesinde doğal çimenlik alan bulunan ilk gemi olma özelliğini taşıyor. Bu çimenlik alan gemiye hiç binmemiş insanlara karada dolaşıyormuş hissi vererek deniz fobilerinden kurtulmalarına yardımcı olacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 18:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?