22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

'En düşük maliyetli hava yolu şirketiyiz'

Pegasus Havayolları ile stratejik ortak olan İzair'in Genel Müdürü Gürol Yüksel, Pegasus'un, Türkiye'nin en düşük maliyetle uçan tek hava yolu şirketi olduğunu söyledi.

Yüksel, yaptığı açıklamada, İzair'in hisselerinin yüzde 20'sinin, nisan ayından bu yana Pegasus'un da içerisinde yer aldığı Esas Holding tarafından satın alındığını hatırlatarak, stratejik ortaklığın her iki şirkete olumlu yönde yansıdığını söyledi.

Yüksel, 2 yıldan bu yana iç hatlarda uçmaya başlayan Pegasus'un etkinliğini her geçen yıl arttırdığını ifade ederek, bu süre içerisinde iç hatlarda 3 milyon 700 bin yolcuyu taşıdıklarını bildirdi.

Filolarında halen Pegasus'a ait 15 ve İzair'e ait 3 uçağın bulunduğunu, bu uçaklarla günde yaklaşık 90 sefer düzenlediklerini anlatan Yüksel, tarifeli seferlerin yanı sıra yoğun bir charter trafiklerinin bulunduğunu ve etkinliklerini artırmak için filolarını genişletme kararı aldıklarını bildirdi.

Yüksel, 12 tane daha uçak almayı planladıklarını ve ilk uçaklarının kasım ayında geleceğini ifade ederek, 3 yıl içerisinde filolarındaki uçak sayısının 30'a ulaşacağını kaydetti.

Türkiye'nin en düşük maliyetle uçan tek hava yolu şirketi olduklarını belirten Yüksel, maliyetlerini daha da düşürmeye çalıştıklarını ifade etti. Zamanında uçtuklarını ve bu performanslarının yüzde 90 olduğunu anlatan Yüksel, ''Yolcularımızı düşük maliyetli, zamanında ve emniyetli bir şekilde taşıyoruz'' dedi.

Yüksel, Pegasus olarak uçak içerisinde ücretsiz ikramlarını kaldırdıklarını da anımsatarak, ''İnsanlar uçak içinde parayla gıda satmamıza ilk anda reaksiyon gösterdi, ancak zaman içerisinde bu reaksiyon azalmaya başladı'' diye konuştu.

Yüksel, gıda satışlarının özellikle uzak mesafeli doğu seferlerinde artmaya başladığını da sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2007 Pazar 12:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?