15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Endonezya'da uçak alev aldı: 49 ölü

Endonezya'da 140 yolcu ve mürettebat taşıyan bir yolcu uçağının havaalanına inerken alev alması sonucu ilk belirlemelere göre 49 kişi öldü.

Endonezyalı yetkililer Boeing 737-400 tipi yolcu uçağın Endonezya'nın merkez adası Cava'daki Yogyakarta kenti havaalanındaki iniş pistine sert iniş yapması sonucu alev aldığını belirttiler.

Endonezya resmi haber ajansı Antara, ulusal havayolu şirketi Garuda'ya ait yolcu uçağının yerel saatle 07.00'da (TSİ 02.00) alev aldığını duyururken, havaalanı genel yöneticisi Bambang Sugito, El Shinta Radyosu istasyonuna yaptığı açıklamada, şu ana kadar 48 kişinin cesedinin uçaktan çıkarıldığını ve bir kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Endonezya'dan yayın yapan Metro TV ise kazada yaralanan 60 kadar yolcunun yakındaki bir hastanede tedavi altına alındığını duyurdu.

Öte yandan Avustralya basınında yer alan haberde alev alan uçakta Avustralyalı yetkililer ile basın mensuplarının bulunduğu bildirildi. Haberde, Avustralyalı yetkililer ile gazetecilerin Avustralya Dışişleri Bakanı Alexander Downer'in bu hafta içinde Endonezya'ya yapacağı ziyaret nedeniyle Endonezya'ya giden uçakta bulundukları belirtildi.



aa
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 09:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?