18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Erken rezervasyonla kurtardı

Turizm sektöründe turist sayısını artırmak için başlattılan erken rezervasyon uygulaması, araç kiralama şirketlerinin krizden çıkış yolu oldu.

145 ülkede faaliyet gösteren araç kiralama şirketi Hertz, başlattığı kampanyayla araç kiralamak isteyenlere erken rezervasyonda yüzde 50'lere varan indirim yapıyor. Kampanya ile krizde azalan işlerini yüzde 20 oranında artırmayı beklediklerini söyleyen Hertz Türkiye Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu şu bilgileri verdi:

"İş toplantıları ve seyahatlerinin azalmasıyla işlerimiz yüzde 10 azalmıştı. Biz de havayolu şirketlerinin ve otellerin yaptığı gibi erken rezervasyon kampanyası başlattık. Araç kiralama fiyatlarımız 59 liradan 600 liraya kadar çıkıyor. Bu kampanya ile yüzde 50'lere varan indirim yapıyoruz."

Kampanyanın yeni başlamasına rağmen büyük ilgi gördüğünü belirten Hidayetoğlu, "Düğün organizasyonlarında ya da tatilde araba yolculuğunu seçenler için büyük avantajsağlayacak. Diğer ulaşım yollarından daha ucuza gelecek" dedi. Hertz, daha önce de şirketin logosunun bulunduğu araçları tercih edenler için yüzde 20 indirim sağlamıştı.

Esengül Metin - Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 16:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?