20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Esenköy tatilcilerin yeni gözdesi

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesi, tabiatı ve deniziyle tatilcilerin yeni gözdesi oldu. Yaz tatilini burada geçirmek isteyen turistler beldeye akın edince pansiyonlar yüzde 80 doluluk oranına ulaştı.

Yalova'nın son zamanlarda yıldızı parlayan turizm mekanlarından birisi olan Esenköy tarihi ve tabii güzellikleriyle göz dolduruyor. Özellikle tertemiz denizi ile adeta yeniden keşfedilen belde, bu yıl tatilcilerin akınına uğruyor.

Beldede konaklama hizmeti veren otel, motel ve pansiyonlarda doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığını dile getiren Esenköy Beldesi Belediye Başkanı Ayhan Küçük, "Esenköy son zamanlarda turizm anlamında hızlı bir ilerleme kaydetti. Beldemizde turizme yönelik tesisleşmenin yanı sıra doğal zenginliklerimizin de kullanılmasına yönelik çalışmalar hız kazandı. Bunun beraberinde belde tanıtımını iyi yaptık. Bütün bu artılar bir araya geldiğinde de beldemize gelen turist sayısında ciddi bir artış yaşadık. Şu an için 25-30 bin civarında bir kalabalık var ve bu sayının önümüzdeki hafta daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

Beldede altyapı ve yol yapım çalışmalarının büyük oranda tamamlandığına dikkat çeken Küçük, "Beldemizin gerçek anlamda bir tatil mekanına dönüşmesi için alt yapısının ve üst yapısının iyi olması gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz. Bu nedenle yaz sezonu öncesinden bu çalışmalarımıza başlamıştık. Çalışmalarımız tamamlandı. Bitmeyen bazı işleri de beldedeki tatilcileri rahatsız etmemek adına durdurduk. Onları da sonbahar itibarıyle tamamlamaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 14:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?