19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Fransızlar Türkiye’den dönemedi

Atlas Jet havayolu şirketiyle bir Fransız seyahat acentası arasındaki ödeme anlaşmazlığı nedeniyle yüzlerce Fransız turist İzmir ve İstanbul havalimanlarında bloke oldu. Fransız basınının haberlerine göre, Atlas Jet’in 2’si İzmir’den 1’i İstanbul’dan Paris’e gidecekk ve dönüşte de Fransa’dan turist getirecek uçakları dün kalkış yapmadı.

Fransa’nın Türkiye’deki konsolosluk yetkililerine dayandırılan haberlere göre, uçakların kalkmaması nedeniyle İzmir’de 290, İstanbul’da ise 170 turist bloke olmuş durumda.

Paris havalimanında Türkiye’ye gitmeyi bekleyen Fransız turistlerin bir bölümü otellere yerleştirilirken, bir bölümü de tatil rezervasyonlarının iptalini istedi.

‘OLAY YANLIŞ ANLAŞILMA’ 

Merkezi Paris yakınlarındaki bir banliyöde bulunan ve yöneticileri Türk kökenli olan Elegance adlı seyahat acentası, Fransız basınına yaptığı açıklamada, olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve Atlas Jet’in kendisine hemen ödeme yapılması için ısrar ettiğini söyledi.

ATLES JET: ŞİRKET YÜKÜMLÜLÜKLERİNE UYMADI 

Atlas Jet ise Elagance yetkililerinin sözünü ettiği yanlış anlaşılmanın aslında gecikmeli ödemeden kaynaklandığını bildiriyor. Atlas Jet, yasal yükümlülüklerine uymayan Fransız şirketini daha önce uyardığını, bu yükümlülüklere uymadığı için 18 Ağustos tarihinde bu acenta için uçuşları durdurduğunu ve bu kararın Türk ve Fransız sivil havacılık makamlarına bildirildiğini duyurdu.

Bu ticari anlaşmazlık nedeniyle Türkiye’de bloke olan turistlerin Salı gününe kadar Fransa’ya getirileceği söyleniyor.



NTV
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 15:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?