15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

'Fuhuş' gezisi polemiği

Tayland gezisine fuhuş gezisi diyenlere "O iş için Tayland'a gitmeye gerek yok" diyen İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı'na tepki gösteren Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, açıklamayı 'faica' olarak nitelendirdi.

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh'un İzmir Büyükşehir Belediyesinin Tayland gezisiyle ilgili olarak bir gazetede yayınlanan ''O işi yapmak için illa Tayland'a gitmeye gerek yok'' açıklamasına tepki gösterdi.

Hüseyin Baraner, EXPO 2015 adaylığı kapsamında düzenlenen ve katılımcı sayısının fazlalığı nedeniyle tartışmalara neden olan Tayland gezisinin ardından Geza Dologh'un açıklamalarını ''O işi yapmak için illa Tayland'a gitmeye gerek yok'' açıklamasını ''facia'' diye nitelendirdi. Böyle açıklamaların Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya kamuoyunda seviyesini düşürdüğünü savunan Baraner, şöyle konuştu: ''Biz Türkiye'ye karşı ön yargılarla savaşırken önemli kurumların başındaki insanların dünya toplumları üzerinde bu kadar ön yargılı konuşmalar yapmasını kınıyoruz. Ukraynalı veya Taylandlı kadınların tümünü hayat kadını olarak gösteren açıklamalar, bir ticaret odası başkanına yakışmıyor.''

Baraner, turizmciler olarak Türk iş adamlarının dünyaya açılmasını ve dünya dinamikleriyle buluşmasını istediklerini söyledi.

Dologh'un yaptığı açıklamanın dünyayı görmemiş Türklere de ön yargı aşıladığını savunan Baraner, ''Bu tip açıklamaları kınıyoruz. Kendisinin hem Ukrayna hem de Tayland halkından özür dilemesini istiyoruz'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 12:15:29
Güncelleme :27 Ocak 2007 Cumartesi 17:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?