30
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Geceliği 25 bin dolarlık villa

Antalya Belek’te 2007 yılı sezonunda hizmete giren ve açıldığı zaman Türkiye’nin Burj-El Arap’ı olarak lanse edilen Calista Luxury Resort, Rusların mekanı oldu.

2007 yılında müşterilerinin yüzde 80’inini Rusların oluşturduğu Calista’nın geceliği 14 bin ile 25 bin dolar arasında değişen Swarovski taşlı duvar kağıtları ve altın muslukları olan VIP villası da bugüne kadar yedi aileyi ağırladı. Özel kahyalı, sinema salonlu bin 500 metrekarelik lüks daireyi daha çok Rusların tercih ettiği belirtiliyor.

ÖZDOĞAN AİLESİNİN YATIRIMI: Calista Luxury Resort, Antalya’nın en pahalı oteli olarak tanınıyor. Enerji sektöründeki yatırımları ile de bilinen Özdoğan Ailesi’nin ilk turizm yatırımı olan Calista Luxury Resort’da standart oda fiyatları 300 Euro’dan başlıyor. 2008 yılında fiyatların yüzde 30 artması bekleniyor. En büyük tanıtımını Rusya, Ukrayna ve Kazakistan’da yapan Calista’nın müşterilerini de zengin Ruslar oluşturuyor. 600 odası olan ve bin 200 yatak kapasitesi bulunan otelde 13 villa bulunuyor.

MUSLUKLARI, LAVABOLARI ’ALTIN’: Zengin Rusların kaldığı VIP Villa Leo’nun yatırım maliyetinin yaklaşık 3 milyon doları bulduğu bilgisi verildi. Villa, otel içinde ayrı bir otel gibi faaliyet gösteriyor. Kendine ait restoranı, havuzu, sinema salonu, spa ve Türk hamamı bulunan villada 9 oda var. Armatürleri, muslukları, lavaboları altından olan bu özel villanın duvar kağıtları da Swarovski taşlarla kaplı. Kış sezonunun yaşandığı bugünlerde villada bir gece konaklamanın maliyeti 14 bin 500 dolar. Yoğun yaz sezonunda bu rakam 25 bin dolara kadar çıkıyor. Ultra lüks döşenmiş diğer komşu villaları da yine özellikle Ruslar’ın tercih ettiği ifade ediliyor. Çılgın partilerin de düzenlendiği bu villalarda fiyatlar 2 bin 500 dolardan başlıyor.

24 SAAT KAHYA: Ultra lüks VIP villanın çok özel hizmetleri de bulunuyor. Bunlardan biri 24 saat boyunca hizmet veren kahya. İstenildiğinde tüm bagajları elbise dolabına yerleştiren kahya, gardırop ve giysi düzeni, yıkama, ütüleme, basit tamirat, plaj ve havuz hizmeti gibi ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri karşılıyor veya teminini sağlıyor. Villanın özel mutfağında ise, özel ahçılar kalanların istediği yemekleri pişiriyor. Villaya ait terasta da, istendiği gibi partiler verilebiliyor. Calista Otel ’her şey dahil’ hizmeti veriyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 17:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?