19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Gökçeada'da farklı tatil!

Ege'nin iki yakası Gökçeada'da bir araya geliyor

Gökçeada'daki Rum köylerinde, ağustos ayı ortasında yapılan geleneksel Panagia (Meryem Ana) şenlikleri, bu yıl özlenen bir buluşmaya vesile oluyor. Türkiye ve Yunanistan'dan ortak katılımla gerçekleşecek organizasyon, 14-20 Ağustos tarihleri arasında Ege'nin iki yakasından dostları bir araya getiriyor. Türkler ve Yunanlılar bir hafta boyunca birlikte yiyecek, içecek, gezecek ve şarkı söyleyip dans edecek.

Asteria Gökçeada Sanat Kampı tarafından düzenlenen etkinliğin amacı, Türkiye'nin en batısında, hem Türk hem Yunan kültürlerine halen ev sahipliği yapan bu özel adada, her iki ülkenin insanlarını bir araya getirip birlikte bir hafta yaşatarak birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı vermek. Etkinlik, Gökçeada'nın Yıldızkoy adlı koyunda, yaklaşık 4500 metrekare büyüklüğündeki denize sıfır bir alana kurulmuş Asteria Gökçeada Sanat Kampı'nda gerçekleştirilecek.

Son başvuru 31 Temmuz
"Birlikte Bir Hafta" kapsamında Türklere Yunan, Yunanlılara Türk dansları kursu; Türklere Yunanca, Yunanlılara Türkçe kursu; ortak katılımlı Türkçe-Yunanca doğaçlama tiyatro atölyesi; Türk-Yunan geleneksel takı tasarım atölyesi; ünlü Türk şairlerinin Yunancaya ve Yunan şairlerinin Türkçeye çevrilmiş şiirlerinden oluşan şiir dinletisi; her iki ülkeden kesitler içeren slayt gösterisi; söyleşiler ve irili ufaklı pek çok benzer etkinlik planlanıyor.
Etkinlik boyunca konaklama, Yeni Bademli Köyü'ndeki pansiyonlarda ve apart evlerde gerçekleştirilecek.

Etkinlik ücreti kişi başı 480 TL + KDV. Bu fiyata yarım pansiyon konaklama, belirtilen tüm kamp içi ve kamp dışı etkinlikler ve geziler dahil. Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2009.

 

referans
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 15:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?