31
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Gölbaşı'na 5 yıldızlı otel

Gölbaşı Belediye Başkanı Nasır Haşlak, Gölbaşı ilçesini İç Anadolu'nun ve Ankara'nın turizm merkezi haline getirme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, Mogan Gölü kenarına 5 yıldızlı otel yapacaklarını söyledi.

Ankara'nın hızla göç alan 83 bin nüfuslu Gölbaşına 5 yıldızlı otel yapılıyor. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve yüksek yargı mensuplarının yaşadığı Gölbaşı ilçesi turizm kenti olma yolunda hızla ilerliyor.

Başkan Nasır Haşlak, İHA'ya yaptığı açıklamada, ilçenin hızla göç aldığını belirterek, 5 yıl sonra 200 bin nüfusa ulaşacaklarını söyledi. Haşlak, sanayi ve turizm kenti olma yolunda her geçen gün çalışmalara devam ettiklerini belirterek, AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın aday göstermesi halinde

ilçeyi bir dünya kenti haline getireceklerini dile getirdi. Göreve başladığında belediyenin kalkınma hamlesini hızla başlattıklarını ifade eden Başkan Haşlak, "Göreve geldiğimizde belediyenin borçlarını yapılandırdık. Belediyede kalkınma hamlesini ciddi bir şekilde başlattık. Yeşil alan oranını yüzde 400 artırdık. 33 tane yeşil alan kazandırdık. 4.5 yıl önce 5 mahalle vardı şu anda 48 mahallemiz var. 83 bin olan nüfusumuz 5 yıl sonra 200 bini bulacak. Turizm potansiyeli açısından Ankara ve İç Anadolu bölgesinin dinlenme yeri haline getirmek için büyük çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Gölbaşı ilçesinin 3 tane değeri olduğunu kaydeden Haşlak şunları söyledi:
"Gölbaşı'nda birinci değer göller, ikincisi ilçe ekonomisine 100 trilyon lira katkı sağlayan andezit taşı, ve üçüncüsü sevgi çiçeğinin burada bulunmasıdır. Bu üç değeri 4.5 yıl içerisinde Gölbaşı'nı ayağa kaldıracak çalışmaları gerçekleştirdik. Gölbaşı tarihinde ilk kez belediyemiz tarafından asfalt çalışması yapıldı.

Mahallelerimizde kaldırım yoktu, bizim dönemimizde gerçekleşti. 5 temel sorunu çözüme kavuşturduk. Bu sene belediye olarak sosyal projelere ağırlık verdik. Aday olduğum takdirde Gölbaşı

ilçesini Ankara'nın bir numaralı ilçesi haline getireceğiz. Turizm ve sanayi kenti haline getireceğiz. 2009 yılında 2 reklarasyon alanı daha kazandıracağız. Moganparka teleferik projemiz başlayacak. Uluslararası kongrelerin yapılacağı Mogan Gölü kenarına 5 yıldızlı otel yapacağız. Gölün kenarında ferah bir otel yapacağız."

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 13:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?