20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Golfte büyük umut!

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Başesgioğlu, 2012’de Türkiye’de yapılacak olan Dünya Golf Şampiyonası’ndan sonraki beş yıl içinde gol oynayan kişi sayısını beş milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi 



Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak olan Ege’nin ilk golf turnuvasının açılışını spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu yaptı. Bakan Başesgioğlu, 2012’de Türkiye’de yapılacak olan Dünya Golf Şampiyonası’nın ardından golfe olan ilginin artacağını, şu anda 125 bin olan gol oynayan kişi sayısını ilk beş yıl içerisinde beş milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


Meşelik köyündeki Vita Park Golf Resort Tesisleri’nde bugün sona erecek olan Kempinski Bodrum Ege Kupası müsabakalarının startını Başesgioğlu verdi.
Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 12 yıllık bir geçmişi olan federasyonun dünyanın en önemli organizasyonuna 2012’de ev sahipliği yapacağını, geçmişinde golf tarihi olmayan bir ülkede golfün büyük bir hızla sevdirilip yaygınlaştırıldığını ve turistik bölgelere artı değer kattığını belirtti. Ağaoğlu, önümüzdeki yıllarda Türkiye’den dünyaca ünlü golfçülerin çıkacağını söyledi.

Bodrum’dan Ardahan’a
Başesgioğlu, Dünya Golf Şampiyonası’nın ardından golfe olan ilginin artacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şampiyonanın hemen ardından ilk beş yıl içerisinde ülkemizde beş milyon kişinin golf oynaması için hedeflerimizi belirledik. Şu anda golf oynayan kişi sayısı 125 bin.
Bodrum’dan Ardahan’a kadar yurdun dört bir köşesinde bu sporu sevdirmek ve yaygınlaştırmak için, federasyon ve özel tenis kulüplerinden hiçbir desteğimizi esirgemeyeceğimiz gibi, ulusal ve uluslararası dünyaca ünlü turnuvalara ev sahipliği yaparak ülkemizin adının bu spor alanında duyurulmasını sağlayacağız.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 19:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?