17
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Görenler hayran kalıyor

Artvin'in Borçka ilçesi sınırlarında yer alan Karagöl, doğası ve sonbahardaki renk cümbüşüyle görenleri adeta büyülüyor.

Yazın yeşilin, sonbaharda ise sarı, kırmızı ve kahverenginin ağırlıklı olduğu renklerin binbir tonunu barındıran Karagöl, her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri olarak gösterilen Karagöl, yöredeki diğer bazı göller gibi 1800'lü yılların başında meydana gelen heyelanda küçük bir derenin önünün toprak kütlesiyle kapanması sonucu oluştu. İlçe merkezine 27 kilometre mesafedeki göle, Muratlı Barajı'nın kıyısından geçen kara yolu, ardından da Camili köyü yolu güzergahı takip edilerek gidiliyor. Gölün çevresi sık ormanlarla çevrili. Bazıları endemik bitki türlerinin bulunduğu yörede, metrekareye 3-4 çiçek çeşidi düşüyor.

Karagöl ile çevresindeki vadiler ve yaylalarda sonbaharda ortaya çıkan renk cümbüşü, ziyaretçileri adeta büyülüyor. Özellikle şehrin ve iş yaşantısının stresinden uzaklaşıp, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler ile fotoğraf tutkunları yöreye akın ediyor.

Karagöl, tur şirketlerinin de listelerinde yer alıyor. Pek çok tur şirketi Doğu Karadeniz gezilerinde, müşterilerini mutlaka Karagöl'e götürüyor. Ziyaretçi sayısında tatil günlerinde artış gözleniyor 

AA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 14:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?