22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Grev direkten döndü

Bilindiği üzere Hava-İş THY için grev kararı almış ve karar çalışanların oylarıyla kabul edilmişti. Sendika son söz için THY'nin tekliflerini büyütmesini beklerken, Kurum bunlar son tekliflerimiz demekle yetinmişti.

Bu sabah yeniden bir araya gelen taraflar sonunda anlaşmaya vardı. Hava - İş ile THY yönetimi grev konusunda uzlaştı.

Hava - İş ile THY yönetimi grev konusunda uzlaştı.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ ?

Hava-İş ne istemişti ?

Hava-İş, THY’den ilk altı ay için yüzde 23.9, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için ise enflasyon ile yüzde 5 zam talep etmişti. Ayrıca, çalışma saatlerinin düşürülmesini de isteyen Hava-İş, mesailerden yapılan kesintilerin de azaltılmasını istemişti. Buna karşın THY, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 10 ile yüzde 16 arası, 2008’de ise enflasyon oranında zam önermişti.

THY’nin, Hava-İş’in teklifini kabul etmemesi üzerine Hava-İş grev kararı almıştı. THY yönetiminin isteğiyle yapılan grev oylamasında da çalışanlar “greve evet” demişti. Bunun üzerine THY de olası bir greve karşı lokavt kararı almıştı.

Uzlaşma arayışları !

Bunun üzerine hükümet harekete geçerek, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’ndan bir komisyon oluşturmuştu. Başesgioğlu başkanlığında bir araya gelen taraflar yeni arabulucular üzerinde anlaşmıştı.
VATAN
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 12:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?