22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Hacıların dönüş izdihamı

Suudi Arabistan’da hac görevini yerine getirdikten sonra dönüşe geçen binlerce hacı, Kilis’in Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda izdihama neden oldu.

Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri ülkelerinden kutsal topraklara giden binlerce hacı adayı, otobüslerle Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yapmaya başladı. Kilis’in Öncüpınar Gümrük Kapısı’na 2 günde 2 bin 500 Türk ile bin 500 yabancı uyruklu hacı gelince izdiham yaşandı.

Kargo otobüslerinin de eşlik ettiği hacıların eşyaları Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından didik dikik arandı. 3- 4 gündür yolculuk yaptıklarını belirten hacılar, sınır kapılarında işlemlerin yavaş yapılmasından şikayetçi oldu. Özellikle Suriye ve Suudi Arabistan gümrüğünde kendilerine zorluk çıkartıldığını iddia edilen hacıların bazıları bu ülkede gümrük görevlilerinin kendilerinden 200’er dolar aldığını iddia etti.

Hacıların gümrük kapılarındaki yoğunluğunun 2 hafta daha süreceği belirtilirken, Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndan bu sürede 50 bin hacının 10 bin otobüsle Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. Türk yetkililer, işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması için tüm tedbirlerin alındığını belirtti.
Hürriyet İnternet / İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 17:09:22
Güncelleme :8 Ocak 2007 Pazartesi 19:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?