16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Havalimanında uyuşturucu gözaltısı

Atatürk Havalimanı Dışlatlar Meydan Amiri Tahsin Yılmazer, uyuşturucu madde kaçakçılığına yardım ve yataklık etmekten göz altına alındı.

Havalimanı işletme müdürüne uyuşturucu gözaltısı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü narkotik ekipleri tarafından Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir TIR'a yapılan operasyonda 100 bin adet Extacy uyuşturucu hap ele geçirildi. 4 kişinin gözaltına alındığı operasyonu derinleştiren narkotik ekipleri, yurtdışındaki şebeke ile direkt bağlantısı olduğu öne sürülen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nde Dış Hatlar Meydan Amiri olarak görev yapan Tahsin Yılmazer'i de gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre uluslararası bir uyuşturucu şebekesinin varlığını tespit eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Şebeke elemanlarını takibe alan narkotik polisi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Meydan Amiri Tahsin Yılmazeri'in de şebekeye dahil olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalar neticesinde şebeke elemanlarının yurtdışından yüksek miktarda uyuşturucu hap getireceğini öğrenen narkotik polisi, Belçikadan yola çıkan Alman plakalı TIR'ı takibe aldı.

Edirne Hamzabeyli'den Türkiye'ye giriş yapan TIR, durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada TIR'ın çeşitli bölmelerine gizlenmiş 100 bin adet Extacy uyuşuturucu hap ele geçirildi. TIR'da bulunan ve şebekeyle bağlantılı oldukları ifade edilen 4 kişi gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Şebeke elemanı olduğu öne sürülen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nde Dış Hatlar Meydan Amiri olarak görev yapan Tahsin Yılmazer'de narkotik polisleri tarafından gözaltına alınarak emniyete getirildi. Yılmazer'in şebeke elemanlarının yurtdışına giriş ve çıkışlarında yardımcı olduğu ve uyuşturucu şebekesi ile direkt bağlantısı olduğu öne sürüldü.

Şahısların sorgularının devam ettiği öğrenildi.

aa
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 17:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?