20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Havuzlar denizi aratmıyor

Birbirinden eğlenceli aquaparklar, büyük havuzlar, müzik ve animasyonlar ile Ankaralılara tatil olanağı sunuluyor

Bir yandan günlük yaşamın koşuşturmacası, diğer yandan günden güne iyice bastıran sıcaklar... Başkentlilerin, bu stresten kurtulup rahat bir nefes almak için "kaçabileceği" yazlık mekanların başında havuzlar ve su parkları geliyor. Kent merkezine yakın ya da şehirden uzaktaki havuzlara gidenlerin, kendilerini tatilde hissetmeleri için her şey düşünülüyor. Açık havada bir yandan güneşin diğer yandan yüzmenin keyfi çıkarılırken, sürekli müzik yayını, animasyon gösterileri ve düzenlenen çeşitli eğlenceler ile güzel saatler geçiriliyor. Hijyen kontrolleri ve bakteriyolojik analizleri, düzenli olarak, gerek işletme yetkilileri gerekse Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan havuzlardan, günlük girişte kişi başı ortalama 20 - 30 YTL'ye yararlanılabiliyor. Kent merkezine uzak aquaparklar, müşterilerine ulaşım kolaylığı sağlamak için ücretsiz servis hizmeti de sunuyor.


Cumhuriyet Ankara olarak başkentlilerin deniz özlemini gideremese de yüzmenin tadına varabileceği, eğlenceli aquaparklar ve havuzlar ile sundukları olanakları derledik:


Çankaya Belediyesi İncek Sosyal Tesisleri
ÇANKAYA Belediyesi'nin, İncek'te kurduğu havuz ve spor alanı, keyifli bir gün geçirmek isteyenlere, çok sayıda seçenek sunuyor. Kapalı büyük havuzu 12'ye 25 ebatında yarı olimpik ölçüye sahip olan İncek Sosyal Tesisleri'nde, ayrıca kapalı çocuk havuzu da bulunuyor. "Sporun, sağlığın ve yaşamın iç içe geçtiği yer" olarak tanıtılan tesiste havuz kullanıcıları, ücretsiz olarak sauna, buhar odası, jakuzi, spor salonu, step ve aerobik hizmetlerinden de yararlanıyor. Farklı tatların, hazların ve etkinliklerin doğanın içinde, spor ve sosyal olanaklarla bütünleşmesi amacıyla yapılandırılan İncek Sosyal Tesisleri'nde, açık havada birbirinden farklı birçok lezzetin tadılabileceği yeme - içme mekanları, özgürce basılabilen göz alabildiğince çim alan, voleybol, basketbol, plaj voleybolu sahaları, halı saha ve tenis kortları da bulunuyor. Oyun salonlarından kuaföre kadar çeşitli birimlere sahip olan, pilates gibi farklı sporların da yapılabildiği İncek Sosyal Tesisleri, 24 saat güvenlikle korunuyor ve konuklara canlı müzik yayını eşlik ediyor. Tesisten sadece üyelik sistemi ile yararlanılabiliyor.
Ücretler: 3 aylık kişi başı-200 YTL / 6 aylık kişi başı-300 YTL / Yıllık kişi başı-500 YTL / 3 aylık aile paketi-150 YTL / 6 aylık aile paketi-225 YTL / Yıllık aile paketi-375 YTL / Aile ile birlikte gelen 0 - 10 yaş arası ücretsiz / Çankaya Belediye Meclisi üyeleri ve personeli ile Tek Yapı Kooperatifi üyelerine yüzde 50 indirimli / Tüm üyeliklerde, fitness, step-aerobik ve pilatesten yararlanmak ücretsiz.

İletişim: S.S. Tek Yapı Konut Kooperatifi içi, Kızılcaşar Mevkii - İncek/ 460 16 85-8 6


Büyük Anadolu Hotel
Başkentin "en gözde" aquaparkına sahip olan Büyük Anadolu Hotel, havuz keyfini su oyunlarının eğlencesi ile birleştirerek sunuyor. Toplamda, 2 bin kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip olan Büyük Anadolu Hotel Havuz ve Aquapark, bir tane yarı olimpik yüzme havuzu, bir tane çocuk havuzu, düşme havuzları, 9 tane büyükler için su kaydırağı ayrıca çocuklar için de küçük su kaydıraklarına sahip. Başkentte, sahil beldelerindeki tatil anlayışı havasını oluşturan otelin aquaparkında, DJ'ler sürekli müzik yayını yapıyor, animasyon grupları güne renk katıyor, çeşitli eğlenceler düzenleniyor. İsteyenler, ücret karşılığı bowling de oynayabiliyor. Hızlı yemek restoranına da sahip aquaparkın temizliğine ise oldukça dikkat ediliyor. Düzenli olarak ilaçlaması yapılan, suları sürekli test edilen havuzlara ait analiz sonuçları da konukların görüp inceleyebilmesi için girişe asılıyor. Otelin denetim elemanlarının yanı sıra belediye ekipleri de periyodik olarak havuzların temizliğini test ediyor. Gerek temizlik kontrollerinin her an yapılabilmesi gerekse yardıma ihtiyaç duyanların yanında bulunulabilmesi amacıyla, havuzun etrafında 40 kadar personel görev yapıyor. Büyük Anadolu Hotel Aquapark'tan yararlanmak isteyenler için, ücretsiz servis de kaldırılıyor. Sıhhiye'den kaldırılan servisler, haftaiçi 10.00 ve 11.00'de, haftasonu ise 10.00, 11.00 ve 12.00'de hareket ediyor. Havuzdan Sıhhiye'ye servisler ise 18.00, 19.00 ve 20.00 saatlerinde işliyor. Aquaparka dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek ile tek bay girişleri yasak. Büyük Anadolu Hotel ayrıca, yaz boyunca aquaparktan yararlanmak isteyenlere düzenlediği kampanya ile farklı bir seçenek de sunuyor. Kampanya kapsamında, iki kişi yarım pansiyon (sabah kahvaltısı ve akşam yemeği) bir gece otelde konaklamayı ve havuzdan yararlanmayı içeren paketin ücreti, 175 YTL.
Ücretler: Haftaiçi-25 YTL / Haftasonu-30 YTL / 0-6 yaş ücretsiz / 1 yıllık üyelik-500 YTL (20 havuz girişi, 20 bowling ve yıl boyunca saunadan ücretsiz yararlanma)
Ankara 11.07.2008


Büyükhanlı Park Residence
Büyüklere, 1.95 derinliğinde, 7'ye 14 metre ebatında, çocuklara ise 45 cm derinliğindeki havuzu ile hizmet veriyor Büyükhanlı Park Residence. Otelin havuzu açık. Güneşlenmek için kullanılan alanın büyüklüğü ise bin 200 metre. Ayrıca havuz kullanıcıları, kapalı garajdan ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Yanı sıra, sağlık kulübünün jakuzi, sauna, buhar banyosu, fitness gibi birçok olanağı kullanılabiliyor. Otelin havuzuna giden başkentliler, "snack bar" dan ise yiyecek, içecek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
Ücretler: Haftaiçi-30 YTL / Haftasonu-35 YTL / 0-5 yaş ücretsiz / 6-12 yaş yüzde 50 indirimli / 1 aylık üyelik-205 Avro / 3 aylık üyelik-385 Avro / 6 aylık üyelik-535 Avro / 1 yıllık üyelik-890 Avro

İletişim: Simon Bolivar Caddesi, No: 32 - Çankaya / 441 56 00
HiltonSA
Sadece üyelik sistemi ile yararlanılabilen Ankara HiltonSA havuzu, 7 metreye 17 metre büyüklüğünde, 1.60 metre derinliğinde. Havuz kapalı ancak bir güneşlenme terası bulunuyor. Günlük olarak havuzun temizliği ve bakımı, hijyeni açısından gerekli ölçümleri yapılıyor. Haftanın her günü 06.00 - 22.00 saatleri arasında açık olan havuzun kullanıcıları, sauna, hamam, jakuzi, spor salonu ve fitness olanaklarından da yararlanıyor. ı Ücretler: 1 aylık üyelik-250 Avro / 3 aylık üyelik-395 Avro / 6 aylık üyelik-950 Avro / 1 yıllık üyelik-bin 450 Avro
İletişim: Tahran Caddesi, No: 12 - Kavaklıdere / 455 00 00
Dynamic Sport Center
Havuzda serinleyip, kaydıraklar ile eğlenilebilecek yaz mekanlarından olan Dynamic Sport Center'de, biri 8'e 20 metre boyutunda ve 1.40 metre derinliğinde, diğeri 9'a 21 metre ebatında ve 1.60 metre derinliğinde iki ayrı havuz ve çocuk havuzu bulunuyor. Tesis, 3 ayrı su kaydırağına sahip ve kaydırakların ulaştığı yer olan düşme havuzunun derinliği 1.10 ile 1.60 arasında değişiyor. Haftanın her günü 09.00 - 19.00 saatleri arasında açık olan Dynamic Sport Center müşterilerine, "hamburger, kola ve patates kızartması" ndan oluşan mönü de ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca, saat 17.00'de yine ücretsiz olarak "5 çayı" ikram ediliyor. Tesise, müşterilere verilen kartlarla turnikelerden girilebilmesi, güvenli bir ortam oluştururken, her akşam düzenli olarak temizlik yapılıyor. Açık havuz kısmında bir kafe de bulunuyor. Baylar, yanlarında bayan olmadan Dynamic havuzundan yararlanamıyor.
Ücretler: Haftaiçi-20 YTL / Haftasonu-25 YTL / Kapalı yüzme havuzu için yıllık üyelik-800 YTL
İletişim: Meksika Caddesi, No: 50 - Ümitköy / 236 12 36

Club Watercity Aquapark
Yarı olimpik yüzme havuzu ve 17 kaydırağı bulunan Club Watercity Aquapark'ta, düşme havuzlarının derinliği 1.40 - 1.80 arasında değişiyor. Çocuk havuzu, kaydırakları ve yanında çocuk oyun parkı da bulunan merkezde, batık gemi şeklinde kaydıraklar dikkat çekiyor. Dışarıdan yiyecek içecek getirmek yasak ancak ocakbaşından hızlı yemek restoranlarına kadar işletmeler, tesiste mevcut. Gün boyunca DJ eşliğinde müzik yayını, animasyon gösterileri havuz müşterilerini eğlendiriyor. Watercity'ye geliş ve gidişler için ücretsiz servisler kaldırılıyor. Servisler, hergün saat 10.00, 11.00 ve 12.00'de Kızılay Güvenpark'tan kalkıyor; dönüşler ise 17.00 ve 18.00'de havuzdan hareket edilmesiyle aynı yere yapılıyor. Watercity, her salı ise "bayanlar günü" ile sadece kadın müşterilere hizmet veriyor. Havuza, yanında bayan bulunmayan bayların girmesi ise yasak. ı Ücretler: Haftaiçi-25 YTL / Haftasonu-30 YTL / Çarşamba halk günü-20 YTL / Haziran-Eylül Sezonluk Üyelik-Bireysel 250 YTL, Çiftler 472 YTL

İleşitim: Haymana Yolu 6. kilometre - Gölbaşı / 498 21 00

CLUB Mirador
Kent merkezinden uzakta, sessiz ve nezih bir mekanda dinlenmek isteyenler için en ideal seçenekler arasında bulunuyor Club Mirador. Açık havuzunun büyüklüğü 225 metrekare, derinliği ise 1.80 metre. Hergün 10.30 - 18.00 saatleri arasında açık olan Club Mirador havuzunda, yüzmenin ve geniş bir alanda güneşlenmenin keyfine varılabiliyor. Havuzun çevresini süsleyen rengarenk çiçekler ve yemyeşil çimler de mekanı daha da çekici kılıyor. Ağız tadı için ise birbirinden farklı seçenekler bulunuyor. Yiyecek - içecek hizmetleri için ayrıca ücret ödenmesi gereken Mirador'da, isteyenler ızgara, isteyenler zeytinyağlı yiyeceklerden tadabilirken, pazar günlerine özel açık büfe kahvaltı da sunuluyor.
Ücretler: Haftaiçi-20 YTL / Cumartesi-25 YTL / Pazar-30 YTL / 0-6 yaş ücretsiz / 6 - 12 yaş yüzde 50 indirimli / 8 kişi ve üzeri gruplar yüzde 15 indirimli
İletişim: Taşpınar Köyü, TED Koleji arkası - İncek / 0533 200 90 80 - 0532 213 27 92

Zeynep ŞAHİN CUMHURİYET
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 21:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?