22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Her şey EXPO 2015 için

Cumhurbaşkanı ve AKP hükümetinin de destek verdiği EXPO 2015’in İzmir’e alınması ile ilgili çalışmaları yürüten komite yaptıkları çalışmalardan olumlu sonuçlar aldıklarını söylüyor.

İki yıl önce Uluslararası Universite Oyunları (UNIVERSIADE)’ye başarılı bir ev sahipliği yapan İzmir bu kez de 2015’te yapılacak olan EXPO’ya ev sahipliği yapmak için çalışıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ildeki ticaret odalarının yürüttüğü çalışmalara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve AKP hükümeti de destek veriyor.

EXPO 2015’in İzmir’e alınması ile ilgili çalışmalar sürerken AKP İzmir milletvekili Mehmet Tekelioğlu, konuyla ilgili hazırladığı yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.


Tekelioğlu hazırladığı yasa önerisi ile ilgili bilgi verirken teklif ile, Bakanlar Kurulu kararıyla oluşturulan EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu’nun, özel hukuk tüzel kişiliğine sahip olacağını söyledi.

Heyet bilgilendirildi
Bu arada EXPO 2015 adayı İzmir'de çalışma toplantıları yapan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) heyetinin, ''Organizasyon alanı'', ''Ziyaretçiler'' ve ''Hükümet Desteği'' konularını ele aldı.


İzmir İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Yılmaz, Crowne Plaza Oteli'nde çalışma toplantıları yapan BIE heyetine ''Organizasyona hükümet desteği'' konusunda bir sunum yaptığını söyledi.

Hükümetin organizasyon için iki kararname çıkardığını heyet üyelerine anlattığını belirten İsmail Yılmaz, ''Cumhurbaşkanımızın da bu konuya büyük destek verdiğini söyledik. İzmir halkının heyecanını heyet üyelerine anlattık'' dedi.

İzmir’in şansı artıyor
İzmir'in EXPO 2015'i çok istediğini ifade eden İsmail Yılmaz, ''EXPO 2015'in yüzde 99.9 İzmir'de yapılacağına inandığını'' söyledi.


Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın ise heyet üyelerine ''ziyaretçiler'' konusunda sunum yaptığını söyledi.


Türkiye'nin sahip olduğu stratejik konum nedeniyle İzmir'e ulaşımın çok kolay olduğunu heyet üyelerine anlattığını kaydeden Taşkın, ''40 milyon insan gelecek. Önümüzde hazırlık için 7 yıl var. Sadece EXPO için değil, İzmir otelleri ve yatırımları ile 12 ay turizm sezonuna hazırlanıyor. Bunları heyete izah ettik'' dedi.


EXPO 2015'in tüm ziyaretçilerinin 5 yıldızlı otellerde kalmayacağını ifade eden Taşkın, yaz döneminde öğrenci yurtlarının da değerlendirilebileceğini söyledi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 19:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?