16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Hindistan başardı, sıra Türkiye'de

DÜNYA Seyahat ve Turizm Konseyi (World Travel and Tourism Council) Başkanı Jean Claude Baumgarten, Türkiye’nin ucuz ülke imajının bir önyargı olduğunu belirtti. Ela Quality Resort’un açılışında düzenlenen panele katılan Baumgarten, "Dünyada turizm gelecek 10 yılda her yıl yüzde 4.5 oranında büyüyecek. Türkiye’de bu pastadan payını alabilmesi için yeni pazarlama yöntemleri geliştirmek zorunda" dedi. Hindistan’ın dünyanın en pis ülkesi olarak tanındığını ancak Hintli yetkililerinin ’inanılmaz Hindistan’ sloganıyla fantastik bir pazarlama yaptıklarını belirten Baumgarten, "Bu kampanya Hindistan’ın imajını üç yılda değiştirdi. Türkiye’de bunu yapmalı" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’Yİ MARKA YAPIN:

Dünya liderlerinin Türkiye denince sadece İstanbul’u anımsadıklarını vurgulayan Baumgarten "Türkiye, denizi, güneşi, tarihi ve diğer özelliklerini ön plana çıkaracak bir çalışma yapmalı. Şu an ülkenizi bir marka haline getirmenin tam zamanı" dedi. Baumgarten, Türkiye’nin markalaşmak için geç kalmaması gerektiğini, aksi halde turizm sektörünün yaşayacağı büyümeden hak ettiği payı alamayacağını söyledi.

TANRI’NIN HEDİYESİ:

Panelde konuşan TUI Türkiye sorumlusu Michael Kimmer ise Türkiye’deki misafirperverlik geleneğinin önemine işaret etti. Türkiye’deki misafirperverliğin çok etkileyici olduğunu vurgulayan Kimmer "Parası olan herkes lüks oteller yapabilir. Ama kimse parayla misafirperverliği kopyalayamaz. Bu Tanrı’nın size bir hediyesi ve diğer milletlerde de pek yok" dedi.

YATIRIMA DEVAM:

Armani, Dolce & Gabbana, Diesel gibi dünyaca ünlü markaların Türkiye’de üretimini yapan Özak Tekstil’in iştiraklerinden Aktay Turizm tarafından yapılan Ela Quality Resort’un Genel Müdürü Ahmet Çolakoğlu, Ela Quality’nin grubun ilk turizm yatırımı olduğunu söyledi. Çolakoğlu şöyle konuştu: "Yıl sonuna doğru İstanbul’da dört yıldızlı otelimiz açılacak. Bu oteli büyük olasılıkla uluslararası bir zincir işletecek. Üç yıl sonra Fethiye, Çeşme ve Marmaris’te 200-300 yataklı lüks otel yapacağız. Türkiye’nin iyi servis veren lüks otel eksikliği bulunuyor. Bu yatırımlarla bu açığı kapatacağız. Azerbaycan ve Türkiye’de kurulu olan iki oteli işletmek için teklif aldık. Bu teklifleri reddettik. Çünkü öncelikle kendi yatırımlarımıza odaklanmak istiyoruz."

Çocuklara da özellik ve ayrıcalık sunuluyor

"ELA hem mimarisi hem de mutfağıyla diğerlerinden ayrılıyor" diyen Ahmet Çolakoğlu şunları söyledi: "Maalesef marka olamayan bir destinasyonda kendi markamızı yaratmaya çalışıyoruz. Bu nedenle büyüklerin yanında çocuklar için de çok özel uygulamalarımız var. Aileler burada çocukları için her ayrıntı ve güvenliğinin düşünüldüğünü görecekler. Çocuklar için ayrı resepsiyon, ailelere verilen özel cihazlarla her yerden izlenebilen çocuk kulübü, çocuk mönüsü gibi hizmetler sunacağız."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 09:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?