25
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

'Hindistan' müjdesi!

HİNDİSTAN’DAN 5 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü’yü ziyaret eden Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosu Subhash Gupta, Hindistan ile Türkiye arasında birçok benzerliğin bulunduğunu belirtirken, her ülke arasında ilişkilerin her geçen gün daha sıklaştığını belirtti.

Ziyaret sırasında Hindistan hakkında genel bilgiler de veren Başkonsolos Gupta, “1 milyar 300 bin nüfusu bulunan Hindistan ile Türkiye’nin birçok ortak özelliği var. Yemeklerimiz ve kültürlerimiz birbirine çok yakın. Dünyada en çok Müslüman nüfusun yaşadığı ülkeyiz” dedi.

Başta turizm olmak üzere yatırımlara açık olduklarını ifade eden Başkonsolos Gupta, “ 4-5 saat içinde vize veriyoruz. Hindistan turizm açısından gezilip görülecek birçok yeri bulunan ve turistlerin çok ucuza tatil yapabilecekleri bir ülke. Turizm alanında da yatırımlara açık bir ülkeyiz. Türk ve Hintli işadamları başta tekstil ve otomobil alanlarında birçok ortak işe imza atıyorlar” dedi.

Medeniyet deyince ilk akla gelenin Türkiye, Hindistan ve Çin olduğunu belirten Başkonsolos Subbash Gupta, “Hindistan’da hayat çok renkli. Kültürlerimiz de birbirine çok yakın. Hindistan’da gezilip görülecek birçok kültürel değer var. Biz Türkiye, Hindistan ve Çin’i medeniyetlerin kesintisiz olarak devam ettiği ülkeler olarak görürüz. Türkiye’nin misafirperverliği Hindistan ile aynıdır. İpek Yolu’nun tam ortasında kalan Hindistan, İngiliz sömürgesinden önce dünyanın en zengin ülkesiydi. İngiliz sömürgesinden önce Türkler tarafından yönetilen bir ülke. Hatta sizde bir atasözü vardır “Bulunmaz Hint Kumaşı” derler. Evet bizdeki kumaş çok değerli olduğu için bu söz söylenmiştir. Hindistan’da Türklerin yaptığı çok sayıda değerli eserler bulunmaktadır” dedi.

Ziyaretten büyük sevinç duyduğunu ifade eden Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, Hindistan’dan önemli sayıda turist beklentisi içinde olduklarını söyledi. Süslü, “Hindistan’dan ülkemizi önemli sayıda turist gelmektedir. Ekonomik krize rağmen bu yıl Türkiye’ye Hindistan’dan 5 milyon turist bekliyoruz” diye konuştu.

HİNDİSTAN’DAN 5 MİLYON TURİST BEKLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 14:00:00
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 14:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?