15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Hızlı yaşayanların tercihi Bodrum

Türkiye'ye ilişkin dört yazı birden yayımlayan İngiliz medyası, hızlı yaşayanlara Cannes'a benzettikleri Bodrum'u, ailelere ise Kaş'ı önerdi.

İngiltere'nin önemli gazeteleri Times ve Guardian, dünkü sayılarında Türk turizmine geniş yer ayırdı. Dünkü sayısında Türkiye konusunda toplam üç makale yayımlayan Times, Türkiye'de villa tatilciliğini tanıttığı Andrew Eames imzalı haberinde, Bodrum ve çevresindeki villalar anlatıldı. 

Türkiye'nin güney ve batı çevresinin Endülüs ve Tuscan'ı andırdığı belirtilen haberde, Bodrum için "Cannes ve Nice'in Türk benzerleri. Varlıklı Türkler, hızlı yaşayan yabancılar, bot gezileri ve gece hayatı için bir araya geliyor" ifadesi yer aldı. Gazete, Bodrum tepelerindeki villaların özellikle İngilizler arasında popüler olduğunu yazarken, Gümüşlük'teki atmosferi ise "yarı hippy" olarak tanımladı.
Simon Hills imzalı bir başka haberde, Türkiye'de yatçılık imkânları tanıtılırken, Türkiye'de bu keyfin ailelerle birlikte yaşanabileceği vurgulandı.

Times, üçüncü haberinde aile turizmi olgusunu ön plana çıkardı ve Türkiye'yi aileler için en uygun beş tatil merkezinden biri seçti. Aile tatili arayanlara Ölüdeniz'i öneren gazete "Bu bölge hem çok güzel, hem de kalabalıktan uzak bir tatil merkezi" ifadesini kullandı.
Guardian da her ay bir tatil merkezini tanıttığı turizm ajandasında mayıs ayı için Kaş'ı seçti. Deniz Feneri'ne övgüler yağdırılan Tim Bryan imzalı haberde Akdeniz'in ısınmaya başladığı mayıs ayının 'Kaş tatili' için de en uygun zaman olduğu belirtildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 03:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?