20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

İki otel için bin kişilik istihdam

2010 yılında Avrupa’nın kültür başkenti olacak İstanbul’a gelmesi beklenen 10 milyon turist, uluslararası zincir otellerin şehre ilgisini de artırdı.

Yaz aylarında ard arda açılacak büyük oteller önemli bir istihdam kaynağı olacak. Sadece Atik Paşa Yalısı’nda açılacak four Seasons Hotel İstanbul ile tarihi Maçka Palas binasında faaliyete başlayacak Park Hyatt İstanbul Oteli 1000 kişilik istihdam yaratacak.

four Seasons Hotel İstanbul, haziranda açılacak. Yılsonuna kadar 700 kişiye iş sağlayacak otelde şu anda 200 kişinin çalıştığını söyleyen four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus İnsan Kaynakları Direktörü Arzu Pervizpour, “Açılışa kadar istihdam sayımızı 500’e, yılsonuna kadar 700’e çıkarmayı hedefliyoruz” diyor.

Özellikle teknik, sağlık grubu ve yiyecek-içecek departmanlarında eleman ihtiyacının yaşandığı four Seaons otelde adaylar işe alınmadan önce dört aşamalı davranışsal görüşme sürecinden geçiriliyor. İşe başlarken oryantasyon eğitimi alan çalışanlar, yıl içinde de çeşitli eğitim programlarına katılıyor. Bunlardan biri four Seasons çalışanları için geliştirilen E-K Suit interaktif eğitim programı.

Tüm çalışanların bu programla internet ortamında bütçe ve planlamadan duygusal zekâ ve profesyonel İngilizceye kadar birçok alanda interaktif eğitim aldıklarını söyleyen Pervizpour, programa istenilen zamanda -evde, işte- ulaşılabileceğini de belirtiyor. Pervizpour, “Çalışanlarımıza sadece üst düzey kademelere tırmanma değil, yurtdışındaki four Seasons otellerine transfer olma imkânı da veriyoruz. Bugüne kadar yurtdışına transfer ettiğimiz 60 Türk personelimiz var” diyor.

MAÇKA PALAS 250 KİŞİ ALACAK

Yaz aylarında açılışı yapılacak diğer bir zincir otel ise Park Hyatt İstanbul-Maçka Palas. Otelde 250 kişilik bir istihdam açığı bulunuyor. İşe alım süreçlerinde Zürih’teki merkez ofislerinden destek aldıklarını söyleyen Park Hyatt İstanbul-Maçka Palas İnsan Kaynakları Direktörü Pelin Kuzucu, “Çalışanlarımızda aradığımız özellikler çok iyi derecede İngilizce ve tecrübe. Misafir profilimize göre ikinci yabancı dili zorunlu kıldığımız pozisyonlar da mevcut. Yeni başlayanlar iki gün süren otel oryantasyon programından geçiyor. Ardından süresi pozisyon ve departmanına göre belirlenen mesleki ve beceri eğitimlerine katılıyorlar” diyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 13:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?