16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

İlk kafile İstanbul'a geldi

Hac vazifesini yerine getiren 310 hacıdan oluşan ilk hacı kafilesi, İstanbul'a geldi.

Saatler öncesinden Sabiha Gökçen Havaalanı'na akın eden bin 200'den fazla hacı yakını, havaalanının dış hatlar geliş terminalini tıklım tıklım doldurdu. Bir saat rötarlı iniş yapan hacılar, duygularına hakim olamazken, yakınları da karşılaştıkları ilk anda gözyaşlarına boğuldu. İlk hacı kafilesinin geldiği havaalanında, duygu dolu anlar yaşandı. 

Hac vazifesini yerine getirmek üzere Türkiye'den kutsal topraklara giden hacılar, yurda dönmeye başladı. 310 hacıdan oluşan ilk kafile, Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 02:30'da Sabiha Gökçen Havaalanı'na indi. Hacı yakınları ise saatler öncesinden dış hatlar geliş terminalinde beklemeye başladı. Babasını, annesini, kardeşini ya da herhangi bir yakınını bekleyen hacı yakınları, havaalanını doldurdu. Polis, heyacanla yakınlarını bekleyen bin 200'den fazla kişiyi terminale yerleştirirken, zor anlar yaşadı. Uçağın 1 saat rötar yapması ise heyecanı iyice artırdı. Saat 02:45'te ilk hacı havaalanından çıktı. Alkışlarla karışalanan hacı, gözyaşlarını tutamadı. Karşılaşma anlarında gözyaşlarını tutamayan hacılar ve yakınları, duygulu bir atmosferin oluşmasına neden oldu.

Havaalanından ilk çıkan Melekcan Özer, kutsal topraklara olan sevgisini şu sözlerle anlattı: "Oraya giden bir daha dönmek istemez. Herkesin gidip görmesini istiyorum. Dönmek istemedim." Afyonlu İsmail Göktaş ise ilk önce kendisini bekleyen eşi ve çocuklarına koştu. Onlara sarılarak hasret gideren Göktaş'ın eşi de gözyaşlarını tutamadı. Göktaş, kutsal toprakları herkesin görmesi gerektiğini, orada bambaşka bir atmosferin olduğunu söyledi. Göktaş, Diyanet İşleri'ne de, hac sırasındaki ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Kafile, ilk karşılaşma ve hasret giderme anlarından sonra havaalanını terk etmeye başladı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 14:40:03
Güncelleme :4 Ocak 2007 Perşembe 16:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?