22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

İlk Türk kafilesi Yalta'ya uğurlandı

Türkiye ile Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti arasında 400 yıl aradan sonra başlatılan düzenli gemi seferleri kapsamında ilk Türk kafilesi bugün uğurlandı. 

Sinoplu iş adamları ve vatandaşlardan oluşan 30'u Türk toplam 53 kişilik grup "Krymskava Strela" adlı katamaran hızlı deniz otobüsü ile Sinop limanından ayrıldı. Grubu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Yalta Liman Genel Müdür Yardımcsı Alexander N. Fonbarov ile seferleri organize eden Sinope Tours sahibi Adem Tahtacı ve vatandaşlar uğurladı. İki ülke arasındaki dostluk köprüsünün bu sayede daha da önem kazanacağını ve gelişeceğini belirten Yalta Liman Genel Müdür Yardımcısı Alexander N. Fonbarov, Sinop'ta çok güzel karşılandıklarını söyledi. Fonbarov, "Seferlerin başlaması memnuniyet verici. Ticari ve kültürel alanlarda büyük katkılar sağlayacak olan gemi seferlerinin devamını diliyorum" dedi. 

Ukrayna'da turizm sektörünün önemli isimlerden Sergey Pryadko ise seferler kapsamında her iki ülkenin turizm çalışanlarına yönelik yeni bir eğitim çalışması başlatacaklarını söyledi. Pryadko, projenin kısa süre içerisinde başlayacağını, proje kapsamında Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışacaklarını da kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 17:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?