20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

İlk uçuş Dalaman’a yapıldı

CORENDON HAVAYOLLARI İLK KEZ DALAMAN’A İNDİ

Hollanda’nın havayolu şirketi olan Corendon Havayolları Şirketi Dalaman’a ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Hollanda’nın Amsterdam Hava Meydanı’ndan aldığı turist kafilesiyle ilk defa Dalaman Hava Meydanı’na inen Corendon Havayolları’nın yolcuları Dalaman Hava Meydanı’nda çiçeklerle karşılandı.

Hollanda merkezli, iki Türk şahsa ait Corendon turizm grubunun yeni kurduğu Corendon Dutch Airlines'ın (CDA) ilk uçağının tanıtım uçuşu gerçekleştirilmiş oldu. Corendon Dutch Airlines’ın ilk uçuşu; Hollanda Kraliçesi Beatrix’in kraliyet tacını devraldığı tarih olan 30 Nisan ‘Kraliçe Günü’nde gerçekleştirildi.

Corendon Dutch Airlines yetkililerinin uçuş hakkında verdiği bilgide; “Corendon Hollanda'nın Türkiye'de görev yapan ilk büyükelçisi Cornelis Haga'nın adının verildiği uçak ilk resmi uçuşunu, Kraliçe'nin doğum günü olan 30 Nisan'da Dalaman Havalimanı'na indi.

Tanıtım uçuşu dolayısıyla Schiphol Havaalanı'nda düzenlenen resepsiyona, Corendon'un iki ortağı Yıldıray Karaer ve Atilay Uslu'nun yanı sıra havaalanın bağlı olduğu Haarlemmermeer Belediye Başkanı Theo Weterings ile çok sayıda davetli katıldı.”dediler.

Yeni kurulan havayolu şirketinin ilk etapta Dubai'den alınan 737-800 Boeing tipi ve 189 yolcu kapasiteli uçakla hizmet vereceğini bildiren Corendon'un ortaklarından Yıldıray Karaer; “Her yıl filoya bir uçak katarak, 5 yılda 500 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz.

CDA'nın daha çok Amsterdam çıkışlı Fas, Mısır, Yunanistan, İsrail ve Makedonya gibi turistik ülkelere sefer yapacağız. Türkiye dışındaki diğer tatil destinasyonlarında önemli bir pay almak istiyoruz" diye konuştu.

1997 yılında temelleri atılan Corendon'un şu anda Hollanda'da Türkiye'ye dönük pazarda birinci, Belçika'da ise üçüncü sırada bulunduğunu ifade eden Karaer, "Bu durum son derece gurur verici. Türk kökenli bir firma olarak global arenada çok iyi bir konumdayız. Başarılar kolay elde edilmiyor" ifadelerini kullandı.

CORENDON DUTCH

Corendon, Hollanda’da yaptığı paket tatili organizasyonlarında Corendon Dutch Airlines ile Türkiye’nin dışında; Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, Fas gibi ülkelere Hollanda çıkışlı uçuşlar yapabilecek. Bu yıl bir uçak, gelecek yıl iki uçak operasyonu olarak planlanan yapılanma ile Hollanda turizm dünyasında Corendon yeni bir boyut kazanmış olacağı gibi Türkiye’nin gururu olacak Corendon’a Avrupa pazarlarında güç katacak bu yeni açılım ile Türkiye’nin bir markası daha global arenada yerini almış olacak. Corendon Airlines ile 28 farklı ülkede, 91 şehre uçabileceği öğrenildi.

CORENDON HAVAYOLLARI İLK KEZ DALAMAN’A İNDİ
CORENDON HAVAYOLLARI İLK KEZ DALAMAN’A İNDİ
CORENDON HAVAYOLLARI İLK KEZ DALAMAN’A İNDİ
CORENDON HAVAYOLLARI İLK KEZ DALAMAN’A İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2011 Pazar 15:31:02
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 13:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?