22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

İnceburun'a turist akını

Türkiye'nin en kuzey ucu olan Sinop İnceburun mevkii her gün çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. En kuzey nokta olarak belirlenen alana geçtiğimiz yıl yapılan seyir terasında ise turistler, denizle karanın ilginç bir şekilde buluştuğu doğa harikası alanı izliyor.

Her gün çok sayıda turistin tur organizasyonları kapsamında geldiği Türkiye'nin en kuzey noktası İnceburun'da gemilerin seyrini kolaylaştırmak ve muhtemel kazaların önüne geçmek amacıyla yüzyıllardır var olan fener ise turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Seyir terası üzerinden tarihi fener manzaralı resim çektirmeyi ihmal etmeyen ziyaretçiler, kimi zamanda bölgedeki yeşille mavinin kucaklaştığı alanda oturarak ülkenin en kuzey noktasında yorgunluk atıyor.

İnceburun mevkiindeki fener alanında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürüyüş parkuru, seyir terası ile kayalık alanlarda dokuya uygun korkulukların yapıldığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yapılan çalışmalarla bölgenin ayrı bir estetiğe kavuştuğunu söyledi. Tosun, bölgeye olan ilginin oldukça memnuniyet verici olduğunu da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 13:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?