16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

İngiliz pazarından sinyaller iyi

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan World Travel Market devam ediyor. Fuarda temaslarda bulunan turizm profesyonelleri ve Bakan Günay, değerlendirmede bulundular.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, T verdiği kısa demecinde bölgesel tanıtımına önemine dikkat çekti. Ertuğrul Günay, "Türkiye'yi bir bütün içinde pazarlarken bölgesel çalışmalara da ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı: Fuar, geçen yıla göre daha canlı, daha yoğun... Katılımcılar, daha organize katılmışlar. Fuarların öneminin kalmadığını iddia edenlere karşı, fuar canlılığıyla fuarların turizm açısından hala çok önemli olduğunu göstermekte. Türkiye olarak bu tip fuar ve organizasyonlarda daha geniş katılımla bulunmamız gerektiğini düşündürdü. İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür başkenti duyurulması ve İngilizlerin her zaman tercih ettiği Bodrum vb. destinasyonların daha iyi tanıtımı ortak hedeflerimiz...

Türkiye standını da beğendim. Destinasyon olarak İngiltere pazarında Bodrum'un önemi nedeniyle Bodrum evi görüntüsü güzel olmuş. Her geçen yıl daha güzel standlar yapıyoruz. O nedenle gelişme ve değişim daha iyi oluyor.

RAKİP ÜLKELERİN STANTLARI DA İYİ

Rakip ülkelerin stantlarını da iyi buldum. Özellikle İspanya ve İtalya'nın standı başarılı..Ama en önemli konu broşür çeşitliliği ve çokluğu. Broşür fakiri bir destinasyon konumundayız. Bundan bir an evvel kurtulmalıyız.

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut: Şu anda fuar bitmeden bir kıyaslama yapmak için erken olabilir ama kalabalıktan ziyaretçi sayısının rekor seviyede olduğunu gözlemleyebilirim.. Türkiye standı görümünü ve katılımcılara sağladığı fonksiyonlar olarak da çok güzel..


Bu yıl fuardan beklentimiz, her zamanki gibi profesyonel kontaklarımızı artırmaktadır..WTM halka açık olmadığı için bölge veya tesis tanıtımından çok profesyonellerle kurulan ilişkiler açısından önemlidir.. Şu ana kadar İngiltere pazarından ilk sinyaller gayet iyi. 2008 yılında büyüme bekliyoruz. 2008 büyüme ile kapanırsa doğal olarak 2009 fiyatlarında artış yapma şansı olabilir.

TÜRKİYE STANDI BEĞENİLDİ

TUROB Başkanı Timur Bayındır: WTM her zamanki gibi yine çok iyi. Ayrıca çok sayıda seminer var. Bir bölümüne katıldığım bu seminerler sektör adına çok yararlı...Türkiye standı son derece profesyonelce hazırlanmış. Geçen yıllarda görülen eksiklikler giderilerek çok iyi bir stant yapılmış..Bu nedenle TUROB adına Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'ne teşekkür ederim..Geçmiş yıllardaki farklılığımız ortadan kalkmış..Bu nedenle bizim adımıza son derece büyük gelişme sağladığını görüyoruz.. Ülkemize olan ilginin devamını ve daha da artmasını diliyoruz.

DALAMAN GÖRÜŞMELERİNE BAKAN DA KATILACAK

Bu arada AktuelMarmaris.com adlı internet sitesinin haberine göre Marmaris standını gezen Günay, GETOB Başkanı Başkanı İlhan Açıkgöz ile bir süre sohbet etti. Destinasyon tanıtımına daha fazla özen göstereceklerini belirten bakan Günay, Dalaman Havaalanı ile ilgili yapılan çalışmalara ve görüşmelere kendisinin de katılacağını gereken desteği vereceğini belirtti.

Mine ALPER / TurizmdeBusabah
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 12:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?