19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

İnternetten tatil zehir oldu

İnternetten tatil rezervasyonu kabus oldu

MUĞLA'nın turistik ilçesi Bodrum'da tatillerini geçirmek için, kişi başı 700 TL ile 3 bin TL arasında ödeyerek internet üzerinden rezervasyon yaptıran 30 kişi, otel yönetimi ile acentenin anlaşmazlığı sonucu sokakta kaldı

Otelden kovulduklarını söyleyen tatilciler soluğu Emniyet Müdürlüğü ve savcılıkta aldı, şikayetçi oldu. TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel tatilcileri internetten tatil rezervasyonu yaptırmamaları konusunda uyararak "Tatilciler ödedikleri paranın üzerine bir bardak su içmek istemiyorlarsa rezervasyon yaptırdıkları acentelerin resmi ve TÜRSAB'a kayıtlı olup olmadıklarını araştırsınlar" dedi.

İstanbul'da aralarında sigortacı, doktor, mühendis, bankacı ve halkla ilişkiler müdürlerinin bulunduğu 30 kişilik grup 1.5 ay önce www.tatilvitrini.com adresinden Alban Turizm şirketi aracılığıyla anlaşarak kişi başı 700 TL ile 3 bin TL arasında para ödeyerek Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümbet Semti'ndeki Bellacasa Suits Otel'den 7- 15 günlük rezervasyon yaptırdı. Cumartesi sabahı otele gelen grup, otel yönetimi tarafından ellerindeki sözleşmeler ve rezervasyon evrakları ile kabul edilip sabah kahvaltısına alındı. Öğle yemeği de yiyen ancak odaları halen teslim edilmeyen grup, Otelin Genel Müdürü Onur Yüksel'in, "Sözleşme yaptığınız acente bize parayı ödemedi, sizi otele alamıyoruz" sözleriyle şoke oldu.

Eşyaları otelin lobisinden dışarı konulan tatilciler yaklaşık 2 saat süresince internetten rezervasyon yaptırdıkları acenta yetkililerine ulaşamaya çalıştı. Öfkeli tatilciler, ulaşamayınca soluğu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Cumhuriyet Savcılığı'nda aldı. Adliye önünde DHA muhabirlerine açıklama yapan FİAT firmasında halkla ilişkiler temsilciliği yapan 33 yaşındaki Elif Köskli, "6 gece için 770 TL'yi 1.5 ay önce kredi kartımla ödedim. Parayı ödediğime ve rezervasyonumun yapıldığına dair belgelerim var. Sabah otel yönetimi bizleri otele kabul etti, öğleden sonra ise kovarcasına paralarımızın otele ödenmediği iddia edilerek çıkarıldık. Saatlerce bekledik, soruna çözül bulunamayıp, dolandırıldığımızı anlayınca dilekçeleri hazırlayıp emniyete ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Tatilimiz rezil oldu ama paralarımızı geri alıp İstanbul'a dönmek istiyoruz" dedi.

38 yaşındaki sigortacı Selda Dönmez ise ailesi ile birlikte sabah erken saatlerde geldiği otelde kollarına müşteri bilekliği dahi takıldığını belirterek, "Tatil için 3 bin TL ödedim, sabah saatlerinde otele kabul edildik, kolumuza bu bileklikleri taktılar. Otelin rezervasyonunda ismimiz görülüyordu, bu nedenle bize herşey dahil sisteminin plastik bileziklerini verdiler, kahvaltı yaptık, öğle yemeği yedik. Öğleden sonra ise rezervasyonumuzun yapılmadığını, acentenin parayı ödemediğini iddia ederek bizi otelden çıkardılar. Kolumdaki plastik bilezik 3 bin TL'ye mal oldu. Rezervasyonu 1.5 ay önce yaptırdık, paralar kredi kartlarımızdan çekildi. Para ödenmediyse neden bugüne kadar durumu bildirmediler. Otel yönetimi ve acente hakkında savcılığa ve emniyete dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Bellacasa Suits Otel yöneticisi Onur Yüksel ise gazetecilerin sorularını yanıtlamak istemedi. İnternetten yapılan tatil rezervasyonları konusunda vatandaşları uyaran TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, "Seyahat acentesi belgesi ve yetkisi olmadan internet aracılığıyla otel pazarlayan paravan şirketler hızla artıyor. Bu tür korsan acenteler çocuğu zaman müşteriden aldıkları parayı otele ödemiyor. Veya otel ile acente anlaşıyor, tatilci mağdur ediliyor. Türk turizmi ve Bodrum markası da bu mağduriyetten nasibini alıyor. Tatilciler ödedikleri paranın üzerine bir bardak su içmek istemiyorlarsa rezervasyon yaptırdıkları acentaların resmi ve TÜRSAB'a kayıtlı olup olmadıklarını araştırsınlar" dedi. 

Yaşanan sıkıntıyı giderdik

tatilvitrini.com'un bağlı olduğu Alban Turizm'in sahibi Zülfikar Serdar Alban, 'Bodrum tatili kabus oldu' haberi ile ilgili olarak, sadece 5 saatlik bir sıkıntı yaşandığını ve sonrasında tüm müşterilerin dün 19.00 itibariyle odalarına yerleştiklerini söyledi.

Alban, normalde saat 14.00'te otele giriş yapması gereken 5 odanın kendilerinden kaynaklı bir hesap numarası problemi nedeni ile gecikme yaşadığını ve cumartesi olması nedeniyle de problemin çözümünün 5 saat sürdüğünü kaydetti.

Saat 19.00 itibariyle problemin çözüldüğünü ve tüm müşterilerin odalarına yerleştiğini anlatan Alban, "Biz bu hata nedeniyle tüm müşterilerimize tekne tutu armağan ettik. Artık hiçbir problem kalmadı" dedi.


 

Vatan
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 14:24:32
Güncelleme :12 Temmuz 2009 Pazar 18:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabriye şeker IP: 78.160.245.xxx Tarih : 23.07.2009 23:51:11

4 temmuz 2006 tarihinde tatil vitrini.com aracılığı ile alban turizmden satın almış olduğumuzu sandığımız iki kişilik tatil bize bu olayı bire bir yaşattı.Alanya terminaline 500 metre diye söyledikleri ve bizim de bu nedenle tercih ettiğimiz otel Alanya' ya 18 km uzalıkta çıktı. Yer değişikliği talebi içerikli yaklaşık 50 kadar telefon sonrasında kendi yanlışlıklarına rağmen, yardımcı olamadılar! yer değişikliğimizi yapmadılar. Biz bu duruma üzülürken, gidip yerleşmek istediğimiz otel yetkilileri turizm acentamızın kendilerine para ödemediğini ve bizi otele kabul edemeyeceklerini  söyleyerek bize ikinci tatil şokunu yaşattı. Yine sayısını hatırlayamadığım yetkili hiç kimsenin yerinde olmadığı, bizi görüştürülmeyen, ulaşılamaz insanlara ulaşmaya çalışarak 2 saat daha harcamamıza rağmen çözüm almadık. Otel müdürü akşam saatlerinin yaklaşması ve iki bayan misafirinin mağdur durumda kalması nedeniyle sağolsun yardımcı olmaya çalışarak ulaşamadığımız kişilere ulaşmaya çalıştı ama kendiside, paranın kendillerine ödenmediği bilgisinin neden müşteriye söylediği konusunda fırcasını aldı. akşam saat 16 ya yaklaşmasına rağmen halen otele para ödenmediği için yerleşemedik. Tatili zehir olmuş insanlar olarak ses tonu ve içeriği yükselmiş haddinden fazla telefon görüşmeleri neticesinde yaşattıkları mağduriyetn karşılanması ve yerleştiremedikleri için para iadesi yapmalarını istedik. bize pazartesi günü para iadesi yapacaklarını, kendi imkanlarımızla bu sürede kalmamızı! söylediler. Basiretin bağlanması durumu böyle bişey sanırım, kendilerine güvenemiyceğimiz, bizi dolandırdıklarını söylememize, para iadesi yapmayacaklarını düşünmemize rağmen; tatli satarken olduğu gibi öyle güzel ikna edildik ki dediklerini maalesef yaptık. Tabii akabine kendilerine ulaş ulaşabilirsen. Adımızı duydukları an telefon yüzümüze kapanıyor, zaten ulaşmak ne mümkün. Ayın 24' ü olmasına yani üstünden 3 hafta geçmesine rağmen hiç ses yok. Tabi ilgili yerlere müracatlarımızı yaptık. Ama bu tarz çalışma ahlakına sahip insanların yaptıkları yanlarına kar kalmamalı. Elimden geldiğince devam edicem paramı geri almaya inancım olmasada bu şirketten hizmet alma talebi olan insanların böyle bir tatil yaşamamaları adına paylaşımlarımı yapıcam. İşini doğru yapmaya sonuna kadar çabalayan,  buna rağmen çıkan  sorunlarda yüzü kızaran, çözüm arayan bireyler olarak bu çalışma tarzını, bu iş, şirket ahlakını, çalışanlarını, yetkililerini ve SAHİBİNİ KINIYORUM!