20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

'İstemezük' diyenlerle savaşacağız

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de turizm yatırımlarının engellemeyle karşılaştığını belirterek, "Harabeler otel olsun, tütün depoları renove edilsin diye veriyoruz hemen ’istemezuk’ diyorlar. Biz de tüm bu ahlak dışı gelişme ve aktörlere karşı savaşacağız, bu savaşı da kazanacağız" dedi.

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) Genel Kurulu’na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında turizmciler kadar şikayette bulundu. Erdoğan, turizm yatırımı girişimlerinin çok sayıda engellemeyle karşılaştığını, birkaç tanesini kendisinin de bizzat takip ettiğini belirterek, "Harabeler otel olsun, tütün depoları renove edilsin diye veriyoruz hemen ’istemezuk’ diyorlar. Biz de tüm bu ahlak dışı gelişme ve aktörlere karşı savaşacağız, bu savaşı da kazanacağız" dedi.

GİRİŞİMCİ ENGELLENİYOR: İstanbul’un kongre turizmi açısından tıkanma noktasına geldiğini ve yeni yatırıma ihtiyaç duyduğunu da aktaran Recep Tayyip Erdoğan, "Engellemeler, girişimcinin otel yapma noktasında başlıyor. Birkaçına ben de şahit oldum ve bizzat takip ediyorum. Oysa tüm bu projeler İstanbul’a güzellik katacak şeyler" diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın TÜROFED’in ikinci Olağan Genel Kurul’unda yaptığı konuşmasında isim vermeden eleştirdiği otel yapılmak istenen tütün depolarının, Four Seasons Oteli’nin yanında yapımı devam eden ek otel inşaatı projesi olduğu öğrenildi.

50 MİLYON TURİST: Turizmcilerin bürokrasiden ve engellemelerden yakınması gerekirken Başbakan’ın da yakınması sektördekilerin de ilgisini çekti. Recep Tayyip Erdoğan, verdikleri mücadeleyi İsmet İnönü’nün bir sözüyle açıkladı. "Ötekiler kadar cesur olmadıkça, bu iş başarılamaz" diyen Erdoğan, mücadelenin beraber yapılacağı ve sonunda kazanılacağını kaydetti. Türkiye’nin 50 milyon turist çeken bir ülke olabileceğini kaydeden Erdoğan, "Biz Gökkube’de hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Yol açan bir iktidar olmak istiyoruz, yol kapatan değil. Zulmeden değil, adil devlet anlayışla hareket etmek istiyoruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Antalya’yı İstanbul gibi kongre merkezi haline getirmek istediklerini de belirterek, bazı devlet toplantıları buraya kaydıracaklarını hatta bazılarını kaydırdıklarını açıkladı.

GECEKONDU MANTIĞI: Türkiye’de bazı turizm merkezlerinin yeniden ayağa kaldırılması gerektiğine de işaret eden Başbakan Erdoğan, örnek olarak da Uludağ’ı gösterdi. Uludağ’a bugün gururla kış merkezi demenin mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan, "Buradaki oteller yıllar önce gecekondu mantığıyla yapılmış. Şimdi onların yenilenmesi ve bir düzene sokulması gerekiyor" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 19:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?