16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

İsviçreli turist sayısı yarı yarıya düştü.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, seçimden sonra yapılacak ilk işin Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği orman alanlarına turizm tahsisine ilişkin düzenlemeyi "doğayı bozmayacak kriterlerle" yenileyerek termal turizm bölgelerini turizme açmak olduğunu söyledi. 

Koç, termal turizmin önemine dikkat çekti ve 41 ilde termal turizm yapılacak imkan ve 1600 termal kaynak olduğunu vurguladı. Koç, "Afyon’da 5 sene içinde 100 bin yatak olacak. Aydın’da geçenlerde 120 derece sıcaklıkta su bulundu. 300 bin dönüm alanda sera ve termal turizm yapılacak imkan var" dedi. 

Haziran ayı ön rezervasyonlarında büyük artış olduğunu ve sezonun iyi gittiğini savunan Koç, bu yıl için 19.5 milyon turistin geldiği 2006 rakamlarının değil, 21 milyon turistin ağırlandığı 2005 rakamlarının baz alındığını belirtti. Koç, bu verileri aşmak için özellikle Almanca konuşulan Almanya, Avusturya ve İsviçre’de ek tanıtımlar yapacaklarını söyledi. İsviçre’nin olaylı Dünya Kupası maçını unutamadığına işaret eden Koç, "İsviçre’nin maç gıcıklığı devam ediyor. Bu nedenle oradan gelen turistte düşüş var" diye konuştu.
Şehriban Oğhan/Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 08:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?