15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

İtalya'dan Türkiye'ye vize kolaylığı

Türkiye ile İtalya arasında, her iki ülkenin umuma mahsus pasaport hamillerinin vize işlemlerinin kolaylaştırılmasına dair Mutabakat Muhtırası imzalandı.

Dışişleri Bakanlığında yapılan törende, muhtırayı Türkiye adına Konsolosluk Genel Müdürü Büyükelçi Derya Kanbay, İtalya adına ise İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili imzaladı. Büyükelçi Derya Kanbay törende yaptığı konuşmada muhtıranın içeriğini şöyle açıkladı:

"Bu mutabakat muhtırasında ülkemizden İtalya'ya seyahat edecek iş adamlarımıza, öğrencilere, akademisyenlere, belli amaçlarla seyahat edecek vatandaşlarımıza vize başvurularında ve değerlendirmelerinde bazı kolaylıklar getirilmesi söz konusudur. Buna mukabil olarak da İtalyan vatandaşlarının ülkemize girerken bandrol vizeyle girişlerini uygulamadan kaldırmayı öngörüyoruz."

Büyükelçi Kanbay, bu muhtırayla iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da gelişeceğini umduğunu belirtti ve muhtıranın iki ülke arasındaki sonsuz dostluğun iyi bir sembolü olduğunu söyledi. Kanbay ayrıca, "Bu mutabakat diğer AB üyesi ülkeler için de iyi bir örnek olacaktır" dedi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili ise mutabakatın imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Mutabakat iki ülke dostluğun bağlarını pekiştiren bir kanıttır" diye konuştu.

Daha önce İtalya'nın, Ankara ve İstanbul ticaret ve sanayi odaları ile birçok ilin odalarıyla vize kolaylığına dair protokoller imzaladığını hatırlatan Büyükelçi Marsili, "Bugünkü imzayla vize kolaylığını herkese, özellikle de Türk iş adamlarına sağlayacağız" dedi.


a.a
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 18:00:10
Güncelleme :18 Ocak 2007 Perşembe 17:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?