15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

İzmir Samsun uçuşları başladı

SunExpress, Türkiye'nin 3. büyük ili İzmir'le Karadeniz'in en önemli liman şehirlerinden Samsun arasında direkt uçuşlara başladı.

SunExpress, ilk İzmir-Samsun seferinde, İzmirli acentelerini ve Ege'nin önde gelen işadamlarını Samsun'a taşıdı ve iki il arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çeşitli işbirliklerine imkan sağladı. Türkiye'de ilk kez düzenlenen seferler, kış sezonu boyunca pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri karşılıklı olarak gerçekleştirilecek.

İlk uçuş vesilesiyle Samsun'u ziyaret eden SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, "İzmir ile Samsun arasında uçmak isteyen yolcular, İstanbul aktarmalı 5 saat, otobüsle gitmek isteyenler ise en az 14 saatlik bir yolculuk yapmak zorundaydı. Şimdi, bu süreyi 1 saat 35 dakikaya düşürüyoruz. Hesaplı bilet fiyatlarımızla İzmir ve Samsun arasındaki yolcu trafiğini önemli ölçüde artıracağız" dedi.

SunExpress'in, 2007'nin Ocak ve Ekim ayları arasında İzmir'den Türkiye'nin değişik illerine 410 bin yolcu taşıdığını belirten Say, "Ege ve Karadeniz bölgeleri arasında turizm ve iş nedeniyle seyahat eden yurttaşlarımıza SunExpress farkını yaşatmaktan mutluluk duyacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 15:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?