20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

İzmir'de turizm hamlesi

İZMİR'DE TÜRKİYE'NİN İKİNCİ TURİZM HAMLESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin Antalya'dan sonra ikinci turizm hamlesinin İzmir'de başladığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın daveti üzerine dün İzmir'e gelen Alman turizm şirketi TUI'nin Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Karsten, İzmir'den çok etkilendiğini ve şirket olarak ilk etapta 40 milyon euroluk bir yatırım yapmak istediklerini söyledi. İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında TUI'nin başlatacağı yatırım sürecinin çok önemli olduğunu belirten Bakan Günay ise, bunun Türkiye'nin Antalya'dan sonra ikinci turizm hamlesinin başlangıcı olduğunu ifade etti.

İzmir'in turistik merkezlerini gezen TUI Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Karsten, İzmir'den çok etkilendiğini ve bölgenin yaşam tarzı turizmine çok uygun bir yer olduğunu söyledi. Henüz araştırma aşamasında olduklarını, İzmir'in 5 yıldız üzeri zengin turiste uygun bir yer olduğu izlenimini edindiklerini belirten Karsten şunları söyledi: "Bu bölge yaşam tarzı olarak yatırıma çok açık. İzmir kaliteli turizm için çok uygun. Burada yapacağımız yatırımla hareketlilik kazandıracağız. Sayın bakanın vizyonu çok geniş ve bize çok yardımcı olacak. Yeni projeler yapacağımız için çok heyecanlıyım. Çok yakında imzaları atacağız ve ilk etapta 40 milyon euroluk yatırım yapacağız. Bu gizli bir şey değil."

 

"İZMİR İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS"

TUI'nin yapacağı yatırımla İzmir'in butik turizmine yönelik hedefleri doğrultusunda büyük bir şans yakaladığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de TUI'nin başlatacağı turizm hamlesini Türkiye'nin Antalya'dan sonra ikinci turizm hamlesi olarak niteledi. İzmir'in yatak kapasitesinin şu an Antalya'nın 10'da biri seviyesinde olduğuna dikkat çeken Bakan Günay, bunun çok geç kalmışlık olduğunu ve aslında İzmir için bir şansa da dönüştürülebileceğini söyledi. Bölgenin tanıtımı için gerekli çalışmaların yapıldığını, Türkiye'de 15 otel sahibi, 25 oteli işleten, 100'den fazla otel ile anlaşması bulunan Dr. Andreas Karsten'i İzmir'e davet ettiğini dile getiren Günay, kendisinin İzmir'e gelerek Pamucak, Şirince, Selçuk, Seferihisar Doğanbey, Efes ve yakın çevresinde bir gezi yaptığını söyledi. TUI'nin yatırım yapması halinde Ege Bölgesi'nin İzmir merkezli olmak üzere dünya çapında turizm bölgesi haline geleceğini ifade eden Günay, İzmir'in turizm açısından tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi.

İZMİR'DE TÜRKİYE'NİN İKİNCİ TURİZM HAMLESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
İZMİR'DE TÜRKİYE'NİN İKİNCİ TURİZM HAMLESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 14:36:01
Güncelleme :4 Haziran 2011 Cumartesi 00:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?